Hunnebergsrundan med en mindre incident!

Eva-Lott:

Hunnerbergsrundan är ett motionslopp som anordnas av CK Wänershof. Man kan välja på olika distanser, 1 varv 55 km eller 2 varv 104 km. Finns en minirunda oxå på 16 km, vi valde att köra ett varv. Vi försökte dra ihop Butlerslaget men det blev bara jag och Ulrika som kunde. Runt 9-tiden kom vi iväg och hängde på ett gäng killar då Ulrika kände en av dem. Vi fick en go tur fram till Vargön i deras sällskap men sen väl där i Lilleskog så släppte vi dem. Dock dröjde det inte länge innan krafterna kom tillbaka och det gick så bra så vi kom ikapp igen ett gäng av de killarna.

Ulrika och jag hängde på en av killarna som gick upp och drog, var riktigt bra då vi rundat berget och det blåste bra. Vi kommer ikapp en annan cyklist varav killen framför Ulrika tvärnitar av någon konstig anledning och hon slänger sig åt sidan och där låg jag givetvis så hennes bakhjul gick i mitt framhjul. Kändes som det gick i slow motion, min cykel gled åt sidan och rätt var det var så flög jag rakt ner i marken med rumpan. Det första jag gjorde var att titta bakom mig för jag tänkte nu blir jag överkörd av resten av gänget. Som tur var så hade de släppt oss och var en bit bakom. Ja då har man gått omkull för första gången och jag hoppas verkligen det var sista oxå. Öm i baken och trasiga cykelbyxor så jag får verkligen vara glad att det gick så bra.

Vi hämtade andan lite jag och Ulrika innan vi gav oss iväg igen. Då gjorde ju Ulrika en go grej, hahaha…. När vi skulle iväg så låser hon fast ena skon och vips så låg hon på marken stillastående….jaja…..som det kan bli *ler. Vi hade bara kommit ca: 2 mil så 3 mil var det kvar att köra. Kände av i svanskotan och kunde inte trycka på utan känningar. Ulrika drog mestadels hela vägen det sista i den goa motvinden, bra för pannbenet tyckte hon :-)

Loppet blev väl inte som vi tänkt oss men det vi tar med oss är att vi måste prata mer med varann och tala om var vi ligger. Efter rundan så tog vi även en kort löptur för att springa ur benen. Trodde först jag inte skulle klara av det men det gick rätt bra fast klart att det kändes i svanskotan. Igår, inatt nu i morse har det varit värre men jag är inte orolig då jag inte tror det är annat än ömt.

Goe måndag

Tempo KM med Cykelklubben CKW

Anneli

 Lite cyklister före start

Så vågade jag mig på att köra Tempo KM med cykelklubben Wänershof.

Lite kyligt och orkanvindar stod som värd denna kväll!

Från början var det tänkt att köra 30 km men det blev nedkortat pga en prolog skulle köras och det drog ut på tiden.

Och inte mig emot då det var nåt fruktansvärt i vinden.

Själva banan var knixig i starten för att sedan komma ut på gamla 44’an mot Uddevalla. Där fick jag bekänna färg och verkligen ta i. Jag hade svårt att komma upp i några farter alls, bara att mala på så gott det gick. Vid vändpunkten 8,1 km bort var jag rejält slut, secklet hängde, hua!

17 minuter tog det för mig att ta sig till vändpunk, då förstår ni!

Hur som helst var det gott att få vända hemåt och få vinden i rygg och sidan. Idag hade jag lånat Andreas disk så det gjorde gott i sidvinden, kändes jättebra!

13 minuter tog tillbakavägen så det var ju rejäl skillnad på den korta sträcka, haha. Det gick gött ibland!

Än så länge vet jag inte hur jag placerade mig. En tjej körde jag förbi och en tjej körde förbi mig. Sedan har jag ingen koll. Var några tjejer till. Kan vara lite kul att se hur långt efter cyklisterna jag är. Får hålla utkik på Wänershof hemsida och hoppas de lägger ut resultaten snart.

Min sluttid blev 30.35 ungefär på 16,2 km. Hade nog velat haft lite bättre snittfart som slutade på 31,6. Men jag är supernöjd ändå. Jag tog ut mig rejält så jag kunde nog inte gjort så mycket mer. Och då får jag vara nöjd!

Och jäklar vad jag tyckte det var kul!

Ha en goe dag

Visa fler inlägg