Ö till Ö 2013 Race Rapport

VI FIXADE DET!!

6,5 mil löpning & 1 mil simning mellan och över

26 öar i Stockholms skärgård!

 

 Vi hade valt att åka upp till Stockholm redan på lördagen för att ha god tid på oss inför avresa till Sandhamn på söndagen.  Vi hade lånebil från ANA Motorcentrum, en I40 Hyundai så resan upp var ju ganska bekväm. Vi hade ett stopp för käk och sedan hitta fram till hotellet vid Stureplan. Lite krux var det med hitta parkering, då Barack Obamas besök stängde hela jäkla stan typ!

 

Middag på lördagkvällen på restaurang Grill ihop med Eva-Lotts kusin och kille. Mycket trevligt!

Klockan 12.00 avgick färjan från Grand Hotell ut till Sandhamn. Här mötte vi det andra trollhättelag som skulle vara med. Nämligen Magnus  ”Ölme” Eriksson & Niklas Blom. Mycket snack och strategier delade vi med varandra på vägen ut.

 

 I land på Sandhamn gick vi direkt till utrustningsutlämningen och där vi också måste visa upp våra grejer. Många obligatoriska saker måste vara med såsom våtdräkt, kompass, första förband, ja lite sånt.

In på rummet, ner och reka stranden, käka mat, racemöte, tejpa Annelis fot, plocka ordning på alla grejer medans vi intog det obligatoriska glaset rött vin.

 

 

Och Tack Magnus som tejpade Annelis vänsterfot. Detta var så grymt! Var klockrent och inga stukningar denna gången.

 

Natten jobbig som vanligt. Upp klockan 04.00. Lite frukost & kaffe sedan på med alla grejer. Väskan slängdes in på färjan och sedan gick vi till starten!

 

 

Allt kändes kanon och vi var lugna. Det som var pirrigt i så fall var att starten kan gå allt mellan 05.45-06.15 beroende på färjetrafiken. Men turen var med oss och startskottet gick 05.53!

  

Fint iväg och vår strategi var att fram till första ”repet” kl 09.00 var att gå på. Efter första löpsträckan och första simsträckan hade vi talat om att vara klara med inom 55 minuter. Upp på klipporna, kolla klockan YES! 49 minuter, gött! Längsta simningen var nu gjord.

 

Cut Off 09.00: In här och vi är med. Ligger 30 minuter före och här blir vi intervjuade av Jojje Brossén, lite kuligt. Här kan ni kolla in det om ni vill. Intervju

Vi hade i år tränat på att ha en lina mellan oss. Dels för att känna oss säkra i vattnet. Och dels för att kunna växeldra. Anneli på simmet och Eva-Lott på löpningen. Detta visade sig vara ett bra val. Vi kompletterade varandra klockrent med att göra så här.

Cut Off 12.00: Hit gick det fint. Några längre löpningar där Eva-Lott drog som attan i skog och mark. En hel timme hade vi här till godo. Drog en korv, drack och plockade på oss gels och ganska snabbt i väg.

Nu var vi på väg mot den Cut Off som vi fick stiga av från förra året. Men nu jäklar skulle vi klara denna. Det var lite blött här och var i skogen och på klippor och vid ett tillfälle vurpade Eva-Lott rejält och drog i höften. Tur det gick bra.

Cut off 14.30: Nu var vi då här, fortfarande 1 timme till godo. Yes!!! Här stannade vi och åt godis och stretchade. Här kommenterade Eva-Lott de fina tomaterna som växte vid väggen, så knäppt haha

 

Nu var vi ute på helt nya marker. Så spännande och vi var så glada här att passerat denna Cut off.

Cut Off 16.00: Denna var den mest kritiska stationen för oss. Här hade vi räknat ut att vi MÅSTE vara närmare timmen före. Vilket visade sig vara fallet. Helt otroligt, vi var verkligen med i racet!! Bara ett rep kvar nu.

En kort simning och sedan ut på 2-milslöpning. Här kollade vi på klockan och YES. Vi har 2 timmar och 55 minuter på oss att ta oss till sista repet. Det kändes jättebra!

 

Eva-Lott drog löpningen och efter 10 timmar ute i skärgården började nu våra kroppar säga ifrån. Värk i ben, knän, fötter kom nu. Bara att tänka bort.

Vid Ornö kyrka är det 8 km kvar och där åt vi godis igen och vi låg fortfarande bra till.

Vi tog oss nu lite långsammare fram. Vi gick i uppförsbackar för att kunna springa på platten och utför. Så höll vi på!

Lite asfalt, skogsväg, stig tills sista repet! Vi kapade km för km och kände på nåt vis inom oss att detta kommer vi fixa! Det var inte långt kvar nu. Passerar vi detta rep är det klart!

Cut off 18.00: YES YES YES, här kliver vi över sträcket 30 minuter före, gott om tid! Attans, är det sant? Är vi här? Det var omtumlande, vi kramades! Sa grattis till alla andra som kommit hit. Vilken glädje, svårt att förklara.

Nu återstår 5 simningar och 5 löpningar innan målet. Runt 7 km ungefär. Dessa sista sträckor var mycket kuperade öar och strömt vatten. Skönt att kunna gå här kan vi säga, ingen brådska alls. Vi var bara glada. Skrattade och grät ibland också.

Det blåste nu upp något och vi blev lite nerkylda vid ett tillfälle. Vi fick filtar och blåbärssoppa vid en station, även kaffe drack vi.

De sista 2,5 km var det bra väg och vi gjorde som förut. Gick uppför men nu var löparsträckorna upp delade på 100 metare haha. Tänk hur det kan bli. Men 100 meter i taget, vi tog oss fram, bet ihop. Många lag gick nu och flera haltade.

Sedan såg vi dom, flaggorna in till upploppet! Vilken glädje! Grusväg med en ganska brant backe. Vi joggade fram till branten, gick uppför där, sedan springa igen! Och där var det! MÅLET! Inte klokt, vi var framme! 13 timmar 43 minuter. Tävlingsledaren Michael Lemmel tog emot alla i målet med en stor kram. Vi kramade varandra och det kom tårar. Stort detta!

 

Målgången kan vi se på hur många gånger som helst

För att inte bli helt nerkylda skyndande vi oss och hämta nyckel till rummet så vi kunde duscha. Det gjorde ont som fasen då alla småsår gjorde sig påminda Men de försvinner ju, lyckan kommer bestå!

Iväg sedan till middag där vi mötte upp det andra laget från Trollhättan. Magnus & Niklas hade med imponerande 11 timmar och 19 minuter kört detta race, inte klokt! Vi tog några glas vin ihop och berättade våra historier för varandra. Så himla kul och vad det kan hända grejer på en sådan lång tävling. Många goa minnen kommer finnas kvar från de här dagarna!

 Detta var det mest tokiga, jobbiga, fantastiska, hemska, långa, smärtsamma, roliga lopp, ja allt!!! Svårt att sätta ord på Ö till Ö.

 

 

VI ÄR MYCKET STOLTA – SKÅL PÅ OSS!

Tack ANA Motorcentrum och Hudlyftet för att ni har stöttat oss!