Mys- & Träningslördag på Ronnum!

 
 
Så var den första upplagan av Mys- & Träningslördag på Ronnums Herrgård avklarad! En lördag som endast var ämnad för att ha det bra. Träna, Relaxa, Umgås, Skratta, Äta gott. För det är väl ungefär sådan saker som gör att energin fylls på. Och att få alla dessa på en och samma dag är bara lyx om jag får säga.
 
 
 Anneli, Eva-Lott & Anna!
 
Vi, tillsammans med Anna på Hudlyftet hade ordnat ett Event där vi ville att deltagarna skulle få en härlig lördag. Först träning i olika grupper beroende på behov och sedan god mat, spa-ritual, relax, bastu, jacuzzi etc.
 
Anna samarbetar mycket med Ronnums Herrgård så det var naturligt att hålla till på denna underbara plats. Där finns fin park att hålla till i med en 1km-slinga runtom. Maten är fantastisk och relaxavdelningen med jacuzzi är superfin verkligen.
 
 

Vi 3 träffades lite innan och riggade upp alla grejer och kollade så vi hade allt på plats. Kollade igenom vart vi skulle ha alla saker och synkade allt med Ronnums trevliga personal så dom var med på allt också.
 
 
 
Välkomna!

Vi samlades i relaxen och välkomnade alla! Vi presenterade oss själva lite kort och vad syftet med denna lördag var och varför vi samlats här. Berättade dagens agenda så alla hade lite koll på hur dagen skulle se ut. Då vi vill att detta event ska passa alla så har vi olika grupper när det gäller träningsdelen och checkade av här vilka grupper vi blir för dagen.
 
 
Alla var ombytta till träningskläder vid ankomst så vi startade direkt med att gå ut efter presentationen. I härligt vårväder, på grönt gräs, hade vi gemensam uppvärmning. Med hjälp av en enkel pinne så mjukade vi upp kroppen lite lagom.
 
Efter detta gav vi oss ut på Ronnums fantastiska marker. En slinga då på 1 km där vi hade små stopp för träning med endast naturen och egna kroppen som redskap.
 
 
 Balans & Upphopp på stora stenar - Knäböj och rotation med mindre stenar!
 
 
 
  
 
Att bära stock är en perfekt träning för hela kroppen. Ett varv på vänster axel & sedan ett varv på höger också :-) Här körde tjejerna på bra och då vi körde 1-km slingan 2 varv så andra gången vi var här så tog dom de tunga stockarna, Bra Jobbat!!!
 
 
 
 
 
 
Vi hade även lagt in lite pulshöjare i form av 30-sekunder-övningar - 4 på rad :-) Vila och sedan 4 till.  Puls, arm, mage, rygg, ben - ja vi täckte nog in hela kroppen så gott som i dessa stationer. Flera omgångar hann vi med under våra 2 varv på slingan.
  
 
 
Här gäller det att ta det väldigt lugnt på soffan :-) För de 10 armhävningar och 10 dips styrde hur länge jägarsitsen blev för de andra där borta vid träden :-) Tänk vilken härlig dag och så vackert nu med alla vitsippor runtomkring.
 
 
 Passa på att sola lite när en ändå håller på :-)
 
 Många bra övningar för kroppen hade vi satt ihop - Kul med sånt här då det inte krävs nåt mer än dig själv :-)
 
 
Det blev verkligen en härlig stund ute i solen. Alla gjorde sitt bästa utifrån sin egen förmåga. Det är ju precis så det ska vara. Alla kan vara med och gör precis det som passar - Helt Perfekt!
 
 
På samma plats vi hade uppvärmningen avslutade vi med stretch. Benen - ryggen - armarna och magen gick vi igenom lite lätt! Och vi kunde konstatera att vi haft en otrolig goe stund ihop.
 
 
Redo för lunch och kaffe nu!
 
 
 God kyckling-curry till lunch och gott kaffe efteråt. Nu är alla verkligen sugna på RELAXEN!
 
 
 I Relaxen var fruktfat och bubbelvatten uppdukat!
 
Anna går igenom hur Spa-Ritualen ska gå till - Spännande!
 
 
 Vila lite bara först innan dusch och hopp i Jacuzzin :-)
 
 
Vilken tur med vädret alltså. Stor jacuzzi i perfekt läge. Här satt vi en bra stund och bara hade det så gött. Det var verkligen skönt att sätta sig i lite bubblor efter varit ute på 1,5 timmes träning.
 
 
Mingel och sola lite :-) 
 
 
Halvvägs in i Spa-ritualen pausa vi lite och skålade i bubbel - Så lyxigtl!
 
 
 
Anna som är utbildad i klassisk massage, Ayurveda etc tog hand om alla i Spa-ritualen. Kroppsscrub, skalpscrup, ansiktsmasker & dunderkurer för håret. Alla produkter som Anna använder är naturliga och idag fick vi produkter från Maria Åkerberg. Anna säljer också dessa härliga produkter i sin butik i Vargön!
 
 
 
Efter sparitualen och ett härligt bastubad för bättre effekt av produkterna, fick vi ett komplett Spa-kit att ta med hem. Som tur var så var det även med instruktioner så vi vet hur och var de ska användas dessa sköna goa produkter från Maria Åkerberg.
 
Dessutom hade Anna en överrasking också! Ett litet lotteri för alla deltagare där hon delade ut 4 priser. 1:a priset var en halvkroppsmassage på Hudlyftet och 2:a pris 2 luncher på Ronnum. 3:e och 4:e pris var en tvål och ett ansiktsvatten. Grattis till er som vann!
 

Underbar middag med pilgrimsmussla till förrätt och torskrygg till varmrätt. Miljön på Ronnum är verkligen fantastisk också. Det är bara att njuta av allting. Och personalen är underbara och så hjälpsamma med allt! Kan verkligen rekomendera att åka dit för en lunch, brunch, Relax, övernattning eller bara för att gå i omgivningen runt Herrgården.
 
 
 
 
 
 
Tack alla ni som var med oss idag för en underbar lördag ihop! Hoppas vi ser er även nästa gång!!
 
Tack och Hej för denna gången!
 
Detta var alltså första upplagan av Mys- & Träningslördag på Ronnum. Planen är att köra detta 1 gång i halvåret. Så nästa gång blir till hösten. Vi kommer flagga för detta när det närmar sig, så håll utkik här på bloggen, på Hudlyftet.se, på Hudlyftets Facebook & Ronnums Herrgård
 
Har ni några frågor om detta är det bara att höra av sig till oss - maila till Trieoa@gmail.com eller skicka ett PM till någon av oss på Facebook om ni har det.
 
Ha en goe dag!
 
TriE&A
 
 

Goe tur

Ikväll fick vi till ett litet cykelpass ihop. Båda lite slitna ben men vi hjälptes åt bra så vi var nöjda efteråt.

Ett pass på ca 3 mil blev det. Lite kyligt i luften men klarade oss från regn och från haglet tidigare idag.

Imorn blir en spännande dag. Då kör vi första upplagan av en Mys o Träningslördag ihop med Anna på Hudlyftet. Det blir en höjdare!! Vad gött vi ska ha det. Träna o mysa med spa jacuzzi mm, inte fel!

Ha en goe kväll!

TriE&A

TIF-Terrängen 2016

Eva-Lott:
 

Sprang TIF-Terrängen igår som är Sveriges äldsta terränglopp. Denna tävling ingår i GKN:s egna serie Årets Joggare. Så har jag möjlighet att var med på dem tävlingarna som ingår i den serien så är jag det och dessutom får jag ju ett bra fartpass och känna på hur formen är.

Snart går starten
Foto: Hans Edh
 

Ja, så är det också min första tävling i K50 :-D Tidigare år har vi damer alltid sprungit 4 km medans herrarna sprungit 6 km. Tydligen hade det kommit in önskemål om att även vi ska springa 6 km så det var nytt för i år. Banan är en 2 km varvsbana som är tidvis kuperad, jobbigare än man tror är det. Det som är käckt också är att publiken kan se löparna hela tiden. Och det var riktigt kul då för min pappa och 2 morbröder till mig kom och tittade på loppet. De satt på fiket däruppe och hade full koll på banan hela tiden. Hade värsta supporterklacken ju :-)

In för varving, eller så är det första varvet, ser ju för pigg ut haha...
Foto: Hans Edh
 

Har alltid tyckt denna tävling varit så grymt jobbig med sina 4 km och nu ska jag springa 6 km haha gud så långt haha…. Men saken är ju den att ju kortare ju jobbigare är det ju…. Som jag trodde så var det jobbigt från början till slut men trots det så var känslan hyfsat ok och jag känner mig i väldigt bra form. Jag hade ingen tid att jämföra med från förra året eftersom jag sprang 4 km då men jag hade samma snitthastighet nu på 6 km så det är jag riktigt nöjd med.

Jepp denna backen sög rejält haha...
Foto: Hans Edh
 

Hade ingen aning heller om hur det hade gått i loppet och ingen av de som tittade på visste heller så det var inte förrän vid prisutdelningen som det visade sig JAAAAAAAAAAA jag hade visst vunnit i min klass, Damer 50 :-)

2 nöjda löpare båda vann vi våra klasser jag i K50 och Vera i K35
Undrar dock vad jag tittar på eller om jag inte har orka att lyfta blicken haha...
Foto: Hans Edh
 

Fick i pris ett presentkort 250 kr på Team Sportia, och ja det kan ju alltid behövas något i den butiken ;)

 
Bidde en överraskning att få stå högst upp på pallen :-)
Foto: Emanuel Olsson
 
 
 

Goe dag på er

Visa fler inlägg