Äntligen simträning igen :)

Eva-Lott:
 
Så gött det var att få komma till bassängen och simma lite. Jag har vilat från simmet i 3 veckor eftersom jag har haft behandling i höger överarm då jag får smärta i vissa rörelser.
 
Det kom smygande i höstas och jag tänkte att det försvinner. Men det blev värre så jag provade med voltaren gel och även tabletter. Men blev ingen större förändring, och när jag var på massage hos Anna på Hudlyftet sa hon att det är bra om jag kollar upp det så det inte blir kroniskt. Då sökte jag upp City Sjukgymnastik. 
 
I tre veckor har jag kört 2 behandlingar i veckan med ström och de sista 3 behandlingarna inledde vi först med ultraljud oxå. Jag fick inte utföra någon träning där jag kände smärta varav att jag var tvungen att stå över simmet för efter jag gjort själva draget i crawl och skulle tillbaka med armen då kom smärtan men åka skidor i Långberget i flera dagar var inga problem alls haha... 
 
Ytterligare en 20 minutare ;)
Foto: Privat
 
 
Nu efter sista behandlingen så skulle jag börja träna igen som vanligt med belasting för att se om det släpper. Märker jag att det inte blir bättre efter 2-3 veckor så är det nog en magnetröntgen som måste göras för att se vad det är. Han trodde i början när jag var där att det kunde vara så att utrymmet i axelhålan var snävt som gör att när jag vevar med armen går smärtan ned i armen men nu det sista var han nog mer inne på att det var mer en muskelbristning likt en gubbvad. Hoppas då mer på det senare typ!!!
 
Har idag simmat som vanligt utan problem och känner inte heller att det är värre. Så jag kör på nu och hoppas hoppas på att det kan släppa...
 
Goe lördag kväll på er  
 
 

Joggat!

Anneli:

Har nu testat 2 ggr att jogga ute och det har gått fint. Otroligt lätt då förstås. Korta steg för att inte utsätta vaden för nån direkt sträckning. Och det har gått bra. Känt mig lite stel runt hela smalbenet endast, men inget ont i själva skadan.

 Foto: Privat

Så nu är jag ytterst försiktig. Kommer öka väldigt sakta nu när jag ändå varit så redig och rehab-tränat vaden i 4 veckor. Kommer fortsätta lite övningar ändå, gör ju ingen skada direkt :-)

Längtar dock till jag kan köra lite backe och andra löparpass än bara jogga lugnt och platt. Men den som väntar på nåt gott…..

Trollhättan i vinterskrud!
Foto: Privat 

Häromdagen tog jag en morgonpromenad också och jäklar vad fint det är när snön ligger som ett täcke. Blir som ett sagoland! Är verkligen fint här i Trollhättan kring vattnet, berget & fallen.

Ha en goe dag!

Sista Stabilitetspasset

Anneli:
 
I onsdags gjorde vi vårt sista stabilitetspass för denna perioden. Vi kör 10 omgångar åt gången och har hela tiden velat fortsätta så det gör vi nu också. 10 nya veckor fram så kör vi morgonpass på Active AB!
 
Passet var inriktat på belasta och det var tungt och svettigt! Något annorlunda pass där vi skulle köra 4 stationer 50 sek var, och i hela 15 minuter - Vila 90 sekuder och sedan 15 min till. Fokus på göra rätt men det skulle vara tungt. Det var mycket svettigt pass, rann i mina ögon :-)
 
Stationer vi körde var:
  • Balans 1 ben med kettelbell
  • Skivstång - rodd
  • Säck på axlar med utfall
  • Armhävning med förflyttning
 
 
 
Foto: Privat
 
Efteråt softade vi några stycken med en kopp kaffe och lite stretch. Mysigt att kunna göra det några minuter ihop och tjöta lite.
 
Ser fram emot 10 nya pass nu då. Får se vad vår coach Mathias hittar på för upplägg åt oss.
 
Ha en goe dag!
Visa fler inlägg