Kraftprovet & Trollhättans Swimrun

Eva-Lott:
 
Förra helgen så var det både Kraftprovet och Trollhättans Swimrun.
 
Varje år i Trollhättan har vi vår festival Fallens dagar som är späckat med aktiviter, bland annat det stadslopp som är en kuperad bana på 11 600 meter, går först upp till Strömslund och sedan i slussområdet. I år så passade även klubben 3CT på att ha en swimrun då kanalen skulle stängas av delvis i och med rodd SM och kanalsim. Så himla kul :-)
 
RaceRapport Kraftprovet:
Kraftprovet gick på fredagen med start kl 16.10. Kom dit i god tid för uppvärmning och tjöta, det är ju änna det som är sköj oxå, så många som man känner som springer. Under uppvärmningen kändes det riktigt bra, brukar ofta vara seg i kroppen eller tycker jag i alla fall innan tävling haha.... Som alltid så rycks man med i starter men tempot jag höll kändes helt ok.
 
Går bra de 4 km upp till Strömslund, ser Anneli slänger av min skärmkeps till henne. Jag var grymt varm, hettade både i ansiktet och huvudet fast det hade börjat regna på oss. Där någonstans kände jag att jag var lite matt så vid första vätskekontrollen fick det bli sportdryck. Inte ofta jag tar det på tävlingar, vågar inte chansa på att magen i sin tur ska säga stopp, men nu var jag för matt. Fortsätter mata på i ett bra tempo, märker väl av att jag inte riktigt kan släppa på utför i backarna som jag annars har väldigt lätt för. Runt 7 km så börjar jag få det riktigt jobbigt, allra helst i framsida lår, jag intalade mig själv att bara nöta på, jag ska upp för slusstrappan, jag ska upp för slusscafetsbacken, bara positiva tankar, bara nöta, tempot sjönk men jag tog mig fram haha ja jäklar vad jobbigt det är när man hamnar där. När jag kommer till kyrkan tittar jag på klockan och ser att jag kan fortfarande slå mitt personbästa, så då ökade jag och när jag kom på raksträckan mot målet och ser den klockan ser jag att jag måste skynda mig för att ta det.... haha.... yes jag klarade det, kom in på tiden 55.21 och det blev personbästa med 13 sekunder. Så himla glad, så nöjd dessutom blev jag 5:a i K50 och fick pris :-)
 
Slusstrappan, rejält trött. Reine ser pigg ut :-)
Foto: Anders Edh
 
 
 
Trollhättans Swimrun: 
På lördagen var det dags för Trollhättans första swimrun, så himla kul, tänk bara det att få simma i kanalen :-) Tanken var inte att det skulle betraktas som en tävling utan mer som att visa sporten som beskrevs enligt nedan på hemsidan.
 
"Ett event med glädjen i fokus för stadens 100-års jubileum arrangerat av 3City Triathlon. Ett perfekt tillfälle att pröva på Swinrun och en unik möjlighet att få simma i Trollhättekanal med massor av publik under Fallens Dagar i Juli 2016. Tanken är att visa upp Swimrun sporten inför en bredare publik och vi Hoppas på att både nybörjare och proffs kan vara med och skapa ett glädjefyllt event!"
 
Jag och Anneli var ju med så klart :) perfekt inför Öloppet.
 
 
 Foto: ‎Niklas Adamson‎ 
 
 
Starten skulle gå runt 14.45 tiden beroende på hur båttrafiken såg ut. Stämde bra i tiden och vi drog iväg o precis så var det vi drog iväg haha alldeles för fort haha.... första kilometern var på 4.26.... Anneli skulle dra på simmet o jag på löpningen för hon klarar av att simma med hög puls. Kan säga det att det blev väldigt hög puls för oss båda haha.... så första simmet kanske inte var så lyckat. 
 
 
Foto: ‎Niklas Adamson‎ 
 
 
Det var en varvbana, vi körde långa banan som var 3 varv, sprang 2 km och simmade 600 meter per varv, förutom sista simmet då var det 300 meter och direkt upp på en (Kristians) badstege haha.... Grymt kul var det att få simma där i kanalen o ha åskådare hela tiden. Jäkla kallt var det så varje gång jag kom upp ur vattnet så kunde jag inte göra annat än skratta hahaha hela ansiktet var bortdomnat :-)
 
Foto: ‎Niklas Adamson‎ 
 
Foto: Lennart Peterson
 
Ingen dålig båt som passerar när tävlingen fortfarande är igång.
Foto: ‎Niklas Adamson‎ 
 
Priser lottades sedan ut med hjälp av funktionärnerna Elsa, Linnea o Gustaf
Foto: Privat
 
Foto: Lennart Peterson
 
Speakern Marcus Sandh gjorde ett bra jobb oxå :) 
 Foto: ‎Niklas Adamson‎ 
 
 
Så nöjda o glada, är ju himla kul detta :)
Foto: Lennart Peterson
 
Så lyckad dag o alla var vi överrens om att vi hoppas på att detta kan vara ett återkommande event på något sätt.
 
Goe kväll nu är det dags att sova :)
 
 
 

Ironman 70.3 Jönköping!

Anneli:
 
Satt och fundera så här dagen efter… MEN, jag har ju aldrig kört den här distansen förut :-) Endast i stafettlag på Tjörn. För dumt, det hade jag inte en tanke på. Men gött att ha betat av medeldistansen nu också då.
 
 Lånebil från ANA Motorcentrum!
  
  
Det har varit en grym helg i Jönköping. Hängde med Maggan och Tommy som också tävlade och vi åkte ihop på fredagen. Superbra att ha bil från ANA Motorcentrum TACK. Och bonus var också att vi bodde på Tommys jobb TACK till det med.
 
 

Som vanligt är det ju racemöte och lite sånt innan och mingel blir det ju alltid i Expo-området. Vi gick och käkade Ironman-Välkomst-Party-Mat på en av de restauranger som vi fick välja att gå på. Sedan handlade vi lite och åkte hem för att varva ner och tänkte kanske börja kika över sina grejer.
 
 Foto: Privat
 
Men det blev mest bädda ordning och sätta oss att mysa direkt :-) Plockade fram lite gott och hällde upp lite vin. Så satt vi och tjöta lite innan det var dags att krypa till kojs.
 
  
 
 Foto: Privat
Lördagen var ämnad för simträning och incheckning av cykel och påsar. Efter det softa vi bara och åt både lunch och middag på stan. 
 
Allt klart lördag kväll - Känner mig redo för race!
 
Förberedelser Racedagen då:

In till växlingsområdet och kolla över allt. Lite dålig luft i bakdäck som jag fyllde på och lade det jag behövde i ramväskan.

Foto: Privat 

Checkade över påsarna en extra gång och övade in vart jag skulle in och ut. Inga problem, var helt lugn!

 Foto: Eva-Lott Elefant

 Blev också "pimpade" med Gnuggisar på vår 3CT Logga - jättefräckt ju :-) Tack supportergänget!

 

 Foto: Privat
Gick till simstarten och hoppade i vid uppvärmningen och simmade 200 meter. Kissa här också så var det klart hehe. Sedan var det bara att packa ihop sin vita påse med kläder och slänga på flaket!
 
Jag och Maggan är redo!
Foto: Fredrik Fridell
 
Simning: 1900 m 36.18 - 8.a i min AG efter simmet!

Allt klappat och klart och jag seedade in mig själv i 36 minuters-ledet. Starten var rullande och det var verkligen kanon! Ingen hets alls utan de skickade iväg 3-4 samtidigt med några sekunders mellanrum. Jättebra verkligen!

Dock efter 200 m får jag lätt panik – känner min chiphållare gleder ner från mitt ben (hade satt fast detta på min calf och under våtdräkten”) Herregud, håller det på att lossna!!! Måste stanna för att verkligen kolla så det sitter fast och det gör det. OK igång igen, phu! Simningen var rakt ut – tvärs över – rakt tillbaka. Alltså rätt så lättnavigerat. Simmet ut gick fint och hitta bra flow. Runda bojen och lade mig bakom en kille som jag trodde jag kunde åka med lite.. Men nä, då stannar han och jag simmar typ in i honom och får börja om igen. Blev lite trött av detta och tappa min rytm för ett tag. Drev först utåt höger sedan åt vänster, nästan förbi bojarna.. !!! Vet inte vad jag höll på med där ett tag. Men fick skärpa mig och blev nästan lite sur… Sedan gick det bättre, hitta bra flow in till rampen det sista. Bra uppgång, ingen yrsel eller så. Tog det väldigt lugnt där, fick av överdelen på våtdräkten lätt och såg på klockan 36 min :-) Superglad över det, BRA!

T1: 5.47

Var så jäkla lång….. 500 m löpning. Lätt trippade jag igenom detta och metodiskt tog jag på mig pannband, hjälm, fipplade lite med nummerlappsbältet då det hade trasslat sig lite. Tog skorna i handen. Var en bit till cykel på kullersten så valde att inte ta på dom förrän vid cykeln. Funka fint och sedan iväg!

Cykel: 90 km - 2.49.10 - 5:a i min AG efter cykel!

Visste att de första 2 milen skulle vara jobbiga och första backen är den värsta på hela banan och tog den utan att ta i för mycket. Det tuffade på och jag kände mig relativt stark. Tänkte att det kommer nog gå bra detta. På platten och utför gick det fort, min grej det :-) Orkade hänga på ibland när någon körde om mig, det är bra! Svårt i början att hålla 12 meter men sedan gick det bra då det spred ut sig mer. Och det är ju för kul att få köra om andra :-) Och inte jättemånga tjejer som körde om mig, tror 3 stycken.

Vädret var ju helt perfekt också. Mulet och 18 grader.

I slutet, de sista 2 milen var rätt lättcyklat och jag hade trott på lite högre fart där. Men det var motvind så det blev lite lägre fart än jag räknat med där. Hade en plan på 2.47 men fick lägga på ett par minuter där.

Hade bara sportdryck i mina flaskor och valde att byta till en vatten i sista depån då jag kände en anings magknip. Men drack på där och det försvann. 1 flaska sportdryck och 2 dl vatten ungefär gick åt. Käkade 1 snickers och 1 gel.

På raksträckan in mot T2 hade en olycka precis hänt och vi som kom där fick sakta ner och bara ta oss igenom där. Usch, var visst en 70-årig dam som blivit påkörd av en cyklist hörde jag sen :-(

 
Foto: Hans Edh
Men dra igång igen in mot växling. Ur med ena foten och sedan precis innan ”röda strecket” fick jag ur andra foten.

T2: 1.42

Hittade min plats direkt. Hade riktmärke på en P-automat bl.a så det var perfekt! Bara att häng upp cykeln och jogga för att ta påsen för löpning. Lugnt och metodiskt även här. Av med hjälm o pannband och på med strumpor, skor och skärm. Tog en liquid i näven också.

Löpning: 21,1 km - 2.17.40 - 13:e i min AG efter löpning!

Så ut på det momentet som alltid är min akilleshäl. Och denna gången hade jag ju inte ens tränat löpning då jag har haft en skadad vad sedan maj och slog upp den på Butlers Triathlon 4 juni. Sedan dess har jag inte kunnat träna löpning. Men, planen var att ta det så lugnt och jogga jättesakta, så kanske jag kan hålla tillbaka och inte slå upp den skadan igen.

Det började med att jag fick ont på ett helt annat ställe, nämligen insidan vristen, efter ca 2 km. Först på vänster sedan på höger. Himla knäppt haha Tänkte vad tusan är det för nåt? Men vid 6-7 km så släppte det, så vet inte vad det var för nåt :-) Kanske att kroppen undra vad jag håller på med, löpning kommer jag inte ihåg haha. 

Foto: Hans Edh 

Tuffade på och tänkte positivt och betade av km för km. Glada hejarrop från supportergänget som var på plats gjorde väldigt gott också. Plus att det var många från klubben som tävlade så det var så kul att se dom när en möttes. Lite då och då kände jag lite pirr i vaden liksom, då saktade jag ner ännu mer för en stund så det lugnade sig. Funkade fint att göra så. När det var 6 km var började jag få rejält ont i benen, överallt! Höfter, ljumskar, knän, lår. Alltså väldigt ovan att springa! Valde då att vid varje station gå lite mer och försöka dricka mycket. Stretchade också lår och knän vid dessa stationer. Det var väldigt skönt för då släppte det onda för en liten stund i alla fall och det gick att jogga igen.

Hade också ett mål, att om vaden håller så skulle det vara kul att klara under 6 timmar. Och det insåg jag när det var några km kvar att det kommer jag fixa, verkligen kul ju! Och när jag kom in på sista km och vänner stod vid staketen och vi gjorde High 5. Då var jag väldigt glad och så gött att komma in på upploppet och sträcka armarna i luften!

YES! 5.50.37 - 13 plats av 44 damer i min AG!

 Där satt den - MedeldistansMedaljen!
Foto: Privat
 
Och snacka om att det gick bra för vännen Maggan! Hon är bara så grym! På tiden 5.19 tog hon en 6:e plats i sin AG.
 
Foto: Hans Edh
Stort grattis till dig och mysigt att hänga med dig i helgen också :-)
 
Och klubben gjorde många fina resultat. Bla knep Markus Nymark en VM-kvalplats då han blev 4:a - Sååå grymt och Grattis! Här är lite bilder på några klubbkamrater!
 
   
 
 
 
 Vilken grym klubb vi är och vi har ju klart snyggast tävlingsdräkter också :-)
 
Rätt mör nu och vill åka hem!
Foto: Magdalena Göransson
 
Tusen tack ni supportrar som var på plats för peppning, stöttning & hejarrop! Det hjälpte verkligen!! <3 Nu ska jag vila mina ben lite :-)

Inför Halv IM Jönköping 2016

Anneli:
 
Ja, nu är det bara några dagar kvar tills jag kör Halv IM i Jönköping (sönd 10 juli). Det ska såklart bli roligt och jag ser fram emot att kunna vara med. För det är ju det som är kruxet ibland, att ens ha turen att må bra så en står där på startlinjen.
 
Magdalena - Denna goa tjejen ska jag hänga med i helgen!
 
Måste säga att jag egentligen inte har fokuserat på den här tävlingen så. Fast det är så jag har velat ha det. Tänkte, att tränar jag ungefär som jag brukar så blir det bra. Orkar inte pressa och stressa inför nån tävling, för vad tjänar det till? Typ, inget!

Fokusera gör jag gärna men det är väl nåt helt annat.

Sedan har jag ju varit skadad i vaden en längre tid så löpning har ju inte varit på kartan så där gäller bara att jogga iväg och hoppas att jag inte slår upp vadskadan. Fast detta har jag ju redan ”offrat”. Det gjorde jag när jag körde Butlers Triathlon ihop med mina grymma träningskompisar/vänner. Då var det inte kul! Men som sagt, det var ett val jag gjorde.

Så det har egentligen varit helt OK och jag har tagit denna tävling med ro. Lite synd var att jag för några veckor sedan drog på mig en jäkla förkylning med både halsont, snor, nysig, hostig & ont i bihålor. Vet inte om jag varit så förkyld nån gång.

Och det var ju lite synd ändå tycker jag för jag var på gång med cykeln och hade bestämt att göra en riktigt bra cykelsträcka. Hoppas fortfarande på det men ett litet dumt avbräck blev det ju med detta. Men ja ja, gillar ändå läget :-)

Jag vet nu att jag kommer kunna vara med och det ska bli så kul! Massor från klubben som är med och vet många som kommer och är publik, bla Eva-Lott :-) Så det kommer bli en megakul dag.

Ikväll gäller hämta bil och se över packningen. Känner mig lugn och bekväm. Attans så skönt ändå. Kan nog vara så att en blivit lite garvad med åren vilket inte är helt fel. Känner mig trygg och vet jag kommer klara det men har svårt att sätta upp några riktiga mål. Men cykeln är ju mig varmt om hjärtat så hoppas kunna hålla ihop den bra. Sedan efter racet vill jag känna att jag har haft en härlig dag med goa minnen sen att berätta.

För det är ju det som är roligt efteråt, att få höra allas historier om hur deras race varit. Alltid är det nåt knäppt, roligt eller annat som händer. Det är ju sånt här som är skoj :-) Att dela med sig och få dela andras känslor och historier.

 

Så förhoppningsvis ska det inte dröja alldeles för länge så kan jag dela med mig av mitt race här på bloggen. Och hoppas ha massa kul att berätta :-)

För nu ska jag ha en bra tävlingsdag!

 

Visa fler inlägg