RaceRapport Uddevalla Swimrun

Eva-Lott:
 

Så himla kul tog en 2:a placering med Helena Malmeling på den första upplagan av Uddevalla Swimrun i lördags :-)

Foto: Linda Svensson (från Uddevalla Swimrun)
 

Jag och Anneli anmälde oss ganska så snart när tävlingen kom ut. Det är ju så kul med denna typ av tävlingsform där man kör i lag och att göra något ihop. Tyvärr så hade Anneli sådan otur och drog på sig en muskelbristning i vaden som hon försöker få bukt med innan hennes tävling en halv IM i Jönköping nu till helgen. Därför fick hon tyvärr stå över denna swimrun och jag fick leta efter någon annan som ville köra med mig istället. Kollade runt i klubben med både killar o tjejer, tänkte att det kunde även vara kul att testa mix om det var så. Men det var inte så lätt, antingen var de med själva, eller ville inte köra före Jönköping till helgen, eller så var de bortresta… Jag kollade då med Marcus Kårebrand som är tävlingsarrangör om han visste någon som ville köra och han hade några på lut direkt :-)

Fick namn och telefonnummer till en Uddevallatjej som är simmerska, riktigt bra. Ringde upp henne och hon var på, yes vad bra ville ju inte ställa in och grymt att få ligga bakom någon som simmar så bra :-)

Vi pratade ihop oss lite på telefon på midsommarafton, hon var ute och reste och skulle inte komma hem förrän torsdag före loppet. Vi bestämde en träff den torsdagen så vi kunde fixa med linor och köra ett kort pass ihop. Även bekanta oss lite med varandra förstås. Grymt trevlig tjej och känner många i Uddevalla, så de undrade vad vi gjorde där i Gustavsberg när vi sprang runt i våra våtdräkter haha…..  

 
 Första träffen, lite pyssel med linor o sen ut på träning.
(klicka för större bild)
Foto: Privat
 

Har regnat en del men på racedagen var det lite molnigt och lite sol vartannat, helt perfekt väder för ett sådant här lopp. Starten gick klockan 12 från gamla badhuset i Uddevalla. Vi kopplade oss med linor direkt från start i löpet som var ca 2 km innan vi fick hoppa i för första simmet. Det är längre än man tror 2 km när man springer i våtdräkt plus en rejäl backe på den sträckan, var ljuvligt att komma i vattnet efter den löpningen.

 Foto: Magnus Malmeling
 
 

Blåste på bra den dagen så det var ingen lätt simning för de flesta men för Helena som låg först i simmet så var det ”piece of cake” :-) Grym simning hon gjorde hela loppet igenom. På första simmet så kom vi förbi flera lag, sedan på andra simmet vilket var den längsta sträckan passerade vi ytterligare lag. När vi sedan sprang förbi vid Konditori Snäckan fick vi höra att vi var första damlaget, grymt bra jag blev alldeles paff eftersom vi inte låg så långt fram i loppet efter första löpsträckan, vilket verkligen talar om vad bra det gick på simmet och man ser ju inte vilka man simmar om...

 

 
Foto: Linda Svensson (från Uddevalla Swimrun)
 

Vi tuffade på där tillsammans, jag drog på löpningen och Helena drog på simmet, perfekt kombo. Helena undrade om jag hade ögon i nacken då jag ropade på henne att lyfta på huvudet fast jag inte tittade bakåt haha…. Eftersom det var Helenas hemmaplan var det folk överallt som kände igen henne och hejade/ropade på oss, grymt kul. Dessutom så fick vi vara med i Uddevallabloggaren . Gunnar Klasson stod och väntade på oss i sista backen :-)

 
Men vad händer här då!!! Förbjudet, knyta skosnöre... aja baja Eva-Lott. Först Helena sedan jag, så orutinerat. Båda två hade vi problem o knyta oxå, bara fibblade haha... inte bra där förlorade vi lite tid.
 
 
Det är kul jag lövar :-)
Foto: Magnus Malmeling
  

Efter det vi fick rapport om att vi ledde så blev vi ganska så snart omsprungna av ett damlag. Sen under racet såg vi dem lite då och då eftersom vi simmade om dem och sedan sprang de om oss haha... sådär höll vi på under hela loppet men vi hade inte någon chans med den avslutande löpsträckan på 2 km, de var grymma löpare. Men det gjorde verkligen ingenting, så grymt nöjda när vi passerade mållinjen som 2:a damlag. Det hade vi inte räknat med :-)

 
Överlyckliga :-)
 Foto: Magnus Malmeling

 

  Foto: Classe Gustafsson

 

Många 3CT:are  som deltog och även tog pallplatser i alla klasser. Magdalena och Kristoffer tog hem segern i mixklassen. Markus Nymark och Patric Johansson blev 2:a i herrklassen. Grymt bra jobbat alla. 

,
 
 
 
 Foto: Privat
 

I pris fick vi presentkort på LO Multisport + paddlar som jag fick byta till en limtub istället. Har redan 2 par hemma så det var himla snällt, stort TACK för det bytet :-)

Tack också till tävlingsarrangörerna som gjort det så himla bra med allt och alla funktionärer givetvis som fanns på plats och utefter banan, som hjälpte till och hejade på.

Och slutligen ett stort TACK till dig Helena att du hade möjlighet att hoppa in sådär på kort varsel :-)

Goe tisdag på er