Lugnt=Lite för lugnt :-/

Anneli:
 
Jotack - Nog för att jag valt att ta det lite lugnt här nu! MEN inte så lugnt att det inte blir nåt av det!!! Och inte kunna jobba heller!!
 
Ryggen har kraschat! Får detta ibland och det brukar ta 1 vecka eller så att bli av med det. Efter 2 diskbråcksoperationer för många år sen gör sig diskarna lite då och då till känna. Och denna gången är det lite värre än det brukar tråkigt nog.
 
Började lite redan förra veckan då jag hade lite känningar, men endast att jag var lite trött i ryggen och tog det extra lugnt men det var hanterbart. Tog 1 vecka så var jag bra! TRODDE JAG! Ohhh NO!
 
I söndags drog jag ut i trädgården och började kratta löv och bära säckar.... hann väl 1 timme så var det kört.. Fick lägga ner och gå in! Nu så, nu kom DEN PÅ RIKTIGT - fy för i h-e! Ni som har haft diskbråck eller andra ryggproblem vet vad jag talar om! Blir helt sne i hela överkroppen - ligga gör ont - stå gör ont - hosta är bedrövligt och nysa, ja men hallå, då går en ju av på mitten - Usch ja, inget kul!.
 
Lite avlastning!
Att ligga med benen upp på en stol är väl det som känns bäst. Och givetvis värktabletter också, annars går det bara inte :-(
 
Spelar alltså ingen roll hur stark magen/ryggen är i övrigt. Gör jag något som jag inte gjort på länge... typ kratta! Och att jag redan hade haft ont 1 vecka - Ja då var det KÖRT!
 
Idag är 3:e dagen och kanske en liten förbättring sedan igår, men lång ifrån bra! Bara att vänta ut det - Har ju gjort det några gånger. Vansinnigt jobbigt hur som helst - Måste nog säga att det var ett bra tag sedan jag hade så här jobbigt :-/
 
Vardagen just nu!
Men jag är hemma och försöker mig på aktiv vila. Bäst är att ändå röra sig men att byta rörelse hela tiden. Tog en promenad igår kväll plus att Andreas lade på lite go olja på ryggen och tryckte lite i höfter och rompa!
 
Möjligtvis ger jag mig på några små benlyft idag för att aktivera mitt bäcken. Gäller att så snart jag kan röra mig lite mer få igång cirkulationen runt diskarna i ländryggen. Dessutom blir en ju stel i övriga kroppen då en går som en, jag vet inte vad!!! Då hjälper värktabletter väldigt bra för att få musklerna att slappna av lite, det är skönt!
 
Ja, sånt är det mä´t - Ser fram emot helgen då jag har en förhoppning om att det har lagt sig lite! 
 
Japp, ha en goe tisdag på er!

Vad gör jag just nu?

Anneli
 
Ja vad håller jag på med just nu. Det är senhöst och nästan vinter ibland. Träningen ligger lite runt 4-5 timmar i veckan, ibland knapp det :-) Men vad det är skönt. Har inga som helst problem med att göra andra saker och knör in ett pass lite här och var.
 
 
Trainer i förrådet!
Min plan är att köra lite mer trainer vilket jag börjat med och har väl kört 3 pass i veckan ungefär. Inga direkt långa pass utan mer mellan 40-60 minuter. Och ibland inte ens det :-) Men det är enkelt och jag behöver inte ge mig av hemmifrån vilket alltid är skönt.
 
Nån liten tur då och då!
Sedan vill jag ju hålla igång min löpning och nu när jag inte känner nåt i vaden så är det ju bra om jag kan få till nåt pass i veckan. Ja ETT i alla fall är väl tänkt. Det blir ju ofta pannlampa på då! Dessutom drar vi i kompisgänget igång pannlampelöpning varje onsdag från nu. Kunde tyvärr inte vara med igår men siktar på nästa onsdag. Detta ser jag fram emot ihop med tjejerna!! (Eva-Lott, Ulle, Maggan)
 
Kaffe med "rulle" efter tungt pass!
Och sedan får jag ju inte glömma stabilitetsträningen som jag kör varje onsdag morgon kl 6.00 på Active! Det är ett stående pass sedan länge och just nu är vi inne i en lite tyngre fas. Riktigt bra pass att få till 1 gång i veckan. Däremellan blir det endast lite enkla spontana övningar hemma när andan faller på :-) Inget strukturerat utan bara när det passar så där.
 
Simmat har jag just nu inte gjort alls. Får se när jag har lust med det och kan få in detta i schemat. Hur som helst så är det ju långt till våtdräkt/paddel/utesäsongen så det är ingen brådska ;-)
 
Tja, det är väl ungefär som det ser ut just nu. Tycker det känns bra helt enkelt!
 
Ha en goe dag!

Skidpremiär!

Eva-Lott:
 
I år kom snön tidigt, redan för en vecka sen, men det är inte förrän idag som jag fick till det att ta mig till skidspåret. Lite synd är det för nu börjar det töa och ska bli varmare i veckan. 
 
Valet blev att åka till Slätthult, var nämligen och sprang där igår, såg då att spåren var ok. Det var ju en upplevelse i sig att pulsa runt i de andra spåren hahaha var helt slut igår ju... var som att springa på en sandstrand :-)
 
Här pulsade jag runt på lördagen.
Foto: Privat
 
 
Det var inte riktigt lika bra spår och väder idag men var ändå helt ok. Elljusspåret var spårat som är 3, 5 km och sedan var det en slinga på en 1 km extra runt ett gärde. Jag tog 2 varv på elljusspåret och på varje varv valde jag att ta 4 varv på extraslingan. 
 
Vallade skidorna hemma och tänkte äh... jag tar inte med någon valla ska ju bara köra så lite det går nog bra... Tjena....! Direkt när jag stack iväg så vart det bakhalt haha... snacka om att jag fick kämpa hela tiden, men mer och mer fick jag till det, så det var nog en del teknik med som var ringrostig hehe.... 
 
Fina spår och där till höger svängde man ut till extraslingan.
Foto: Privat
 
 
 
Så gött att jag fick till ett pass i alla fall det är ju så underbart, och grymt bra träning :)
 
Goe söndag :)
Visa fler inlägg