Mys- & Träningslördag på Ronnum #2

Anneli:

Vilken underbar lördag vi fick ihop med ett gött gäng i lördags. Vi arrangerade då för andra gången Mys- & Träningslördag ihop med Anna på Hudlyftet och Ronnums Herrgård.

Liksom i våras hade vi helt perfekt väder med värme och sol. Sådan bonus att ha vädergudarna med oss. Blir liksom lite ”pricken över i’et”.

 
 
Rigga allt inför dagen!
 

Jag och Eva-Lott åkte lite tidigare ut till Ronnum för att ”rigga” upp ”träningsscenen” och allt vi skulle göra ute. Vi plockade stockar och sten som vi skulle ha som rekvisita. Jag fick ett bett av en pissmyra på min handled och det sved som bara f-n. Det var väl inte så farligt men sedan började det att svida & klia på magen också. Herregud vad det sved!! En eller flera myror gick loss på min mage!!!!

 Hjälp - Pissmyror!
 

Tur Anna hade kommit och hon har ju massa goa grejer så hon smörjde in med nåt.. Phu, det lade sig något men kliade lite grann. Jäkar vad som små krypen kan ställa till!!!

Klockan 11 hade alla kommit och vi samlades i receptionen för att lägga in våra väskor mm i bagagerummet. Därefter gick vi till Relaxen där vi höll en liten presentation och agenda för dagen. Vatten och frukt hade vi där att smaska på.

 

 

När alla var på det klara hur dagen ”nästan” skulle se ut så gav vi oss ut på träning. I ca 1.45 minuter var vi ute i naturen och vi körde ett härligt träningspass med gruppen.
 
Uppvärmning med pinne!
 

Vi startade med lite lätt uppvärmning för att få igång kroppen lite. Sedan tog vi oss till vår uppriggade ”träningsscen” där jag och Eva-Lott hade byggt upp vad jag kallar det för ”boxar”. 4 stycken olika boxar med 3 övningar i varje box. 2 & 2 körde gänget och 5 minuter i varje box. Drack vatten och pustade lite mellan varje box.

 
  
 Camilla gillade situps mest ;-) så hennes mage kändes nog dagen efter hehe!
 

   
Jäklar vad alla körde - så grymma! 

Detta är ett ganska bra sätt att ge alla chansen att vara med utifrån sin egna förmåga. Alla övningar går att göra lite enklare och även lite svårare. Så det går att få med alla!! Det är styrkan med ett sånt här pass tycker jag!

Alla körde på som bara fasen och det var verkligen gött att se! När vi kört ett varv, alltså 4 boxar. Så fick de välja ut 2 boxar som de ville göra igen. Och tanken var att de skulle välja övningar som utmanade dom. Och det kan jag säga dom gjorde. Många valde armhävningar och situps! Helt rätt tycker jag!

 

 
Vi tog oss sedan vidare igenom Ronnums park där vi riggat för en ”Keps-stafett” :-)  En stafett där tanken var fortfarande olika moment för kroppen att röra sig plus att kepsen hela tiden skulle sitta på då haha
 

Delade upp i 2 lag och jag och Eva-Lott var också med på detta. Jämfota mellan pinnar, trä sig igenom ett gummiband, flytta tegelpannor från punkt a till b, hoppa hopprep och till sist runda en stor ek. Många roliga skratt och vilket gött gäng!!

 
 
 
 Tegelpannor och hopprep!
 
 OK - Gren 1 avklarad - Nu går vi in på Gren 2 :-)
 

Efter detta var det väldigt lagom att runda av och alla var nu lite hungriga. Vi käkade god brunch i Ronnums underbara restaurang. Vi fick dessutom det finaste rummet.

 Lunch i finast rummet!
 

Mätta och belåtna intog vi Relaxen för att avnjuta jacuzzi, spa och bastu. Lite gott bubbel skålade vi i och det var helt underbart i solen!

 
Så härligt efter ett gött träingspass!
 
 
Birgitta, Therese, Susanne, Anette, Camilla!
 
 
Cecilia, Ann, Irené, Eva-Lott!
 

I omgångar tog Anna hand om gänget som alla fick göra en spa-ritual med produkter från Maria Åkerberg. Endast naturliga svenska råvaror. Skrub, olja, schampo & balsam för håret – Scrup för kroppen och ansiktsmask.

 
Bästa Anna Olofsdotter - Hudlyftet!
 
Spaprodukter från Maria Åkerberg - Men solglasögonen vet jag inte vart dom är ifrån :-)
  
 
Nu mår alla så gött!
Minglade sedan runt i badrockar och satt ute i solen. Bara umgicks och hade det bra!
 

När klockan började dra sig mot middag så gjorde alla sig i ordning och vi hade lite utlottning av presentkort från Ronnum och Hudlyftet. Dessutom fick alla med sig Prova-På-Biljetter till träningsstället Active och sist men inte minst – Ett kit med spa-produkter så alla på egen hand kunde köra lite spa hemma.

 Till sist mat - igen :-)!
 

En 2-rätters middag åt vi med sparris och bacon-chips till förrätt. Och en fin fisk till huvudrätt . Till detta drack vi lite gott. Fin mat i en mysig miljö. Alla nöjda och glad vi hoppas på liknande uppslutning nästa gång. Vilket blir igen till våren! Då kör vi omgång #3.

TACK FÖR DENNA GÅNGEN GÄNGET!!!

 Eva-Lott - Anna - Anneli!
 
Ha nu en goe dag alla!
 
PS Foton i inlägget är alla från privat kamera!

Swimrun i Öresjö

Anneli:
 
Ja swimrunsäsongen är ju inte riktigt över ännu. Några tävlingar ligger sent och de sätter ju prov på kyla etc.
 
Jag och Eva-Lott som fick hoppa av Öloppet i början på augusti var så himla sugna på att hitta nåt liknande race någonstans. Vi hade kikat på Xterra i Danmark och var lite inställda på det men Eva-Lott som både kört Kalmar Ironman och cykelsträckan på Tjörn kände sig inte återhämtad vare sig i kropp och själ. Och det är ju viktigt att lyssna på kroppen och det gjorde Eva-Lott - klok som hon är :-)
 
Vi började då leta och jag satt och surfa runt. Solvalla dök upp och jag börja kolla - Hmmmm Solvalla, måste väl vara i Stockholmstrakten då? Tänkte jag haha Började läsa om den och tanken slog mig inte trots att sidan var uppbygd på finska/svenska/engelska - för dumt! Tog en stund innan pengen trillade ner och jag fattade... Jaha i Finland :-)
 

Men men, tävlingen verkade spegla Öloppet i längd och kuperad. Sagt och gjort! Kollade med Eva-Lott och hon var på direkt! YES så det blev till att registrera sig till Swimrun Solvalla, boka flyg & hotell. Allt i ett huj!!!
 
Tävlingen går lördagen den 24:e september så vi har inte så mycket tid kvar nu. Och det är ju det här att pussla ihop och kunna få till några pass tillsammans.
 
 
Underbar kväll i Öresjö - Hmmm har jag allt med mig?
Foto: Privat
 
Men igår fick vi ihop pusslet till ett lagom pass vid Munkebo badplats i Öresjö här i Trollhättan. 3 simningar & 3 löpningar. Och test av all utrustning också då förstås. Och är nog ganska klara med vad vi ska ha och inte ha! Vi har ju gjort några tävlingar nu så den biten är inte så svår längre vilket är gött!
 
Vi är gött sugna på denna tävlingen nu och jag tror det blir kanonkul! Jätteroligt också att åka till ett annat land. Har för övrigt aldrig varit i Finland så lite kul att se Helsingfors lite. Blir en snabbvisist över en helg men vi åker sent på söndagen så lite ska vi väl hinna med.
 
Ha en goe kväll alla!
 

Tenson Tjörn Triahtlon 11.3 stafettlag

Eva-Lott:
 
Lördagen den 27 augusti så var det Tjörns Triathlon, en halv IM. Vi brukar ju alltid ställa upp med ett lag där Sanna simmar, Anneli cyklar och jag springer. I år så krockade det med Alliansloppet så Anneli kunde inte vara med då hon håller ihop nummerlapparna för det loppet. Det var bara för mig och Sanna att leta efter någon annan som kunde ställa upp. Som tur var så kunde Michaela Kårebrand vara med och ta löpsträckan. Passade gör bra för att springa efter en Ironman så nära inpå var nog inte aktuellt för mig, så cykelsträckan fick det bli.
 
Kan säga det att jäklar vad det blåste, inte kallt eller för varmt heller för den delen, men storm var det haha..... Tänkte att jaja bara och överleva och trampa på.
 
Haha gött det blåser
Foto: Privat
 
 
Många cyklar är det :)
Foto: Lennart Peterson
 
 
Sanna drog iväg på simmet och vi såg i starten att hon höll på mycket med sina simglasögon. Hon hade varit och torkat av dem precis hos oss då hon fått vaselin på dem..  fick höra sen oxå att det var rörigt i simmet, de hade lagt om banan lite och det hade inte kommit till allas kännedom. Hon kom in på tiden 33.52 och har tidigare varit under 30 minuter så jag förstår att det hade varit stökigt.
 
 Då var Sanna ute på sin sträcka (klicka för större bild)
Foto: Kristoffer Jidetoft
 
Gör mig redo
Foto: Lennart Peterson
 
 
Vi hade en ok växling och jag fick iväg på cykeln. Nu i år hade de ändrat cykelbanan så det varvbana inne i Skärhamn, så kul och bra för publiken också. Vägen ut var hyfsad och man kunde trampa på bra, gick riktigt fort där men sen ja tjena haha sån jäkla motvind. Bara och borra ned huvudet och slita på. Kom in för varvning och där var 3CT supportrarna och tjoade och tutade och hade sig så gött, mer enerig där.....
 
 
Foto: Lennart Peterson
Varvning, gött supportergäng på plats :-)
Foto: Kristoffer Jidetoft
 
 
 
 
En del har det bra :) medans jag var ute på cykelsträckan.
Foto: Lennart Peterson
 
På vägen ut innan man viker av de mötande kom Kristian farande, följt av Tommy och Nina med några minuters mellanrum. Hm undra hur länge man kan hålla undan, var svårt att räkna på hur mycket före jag låg. Nu var det 4,5 mil till då och jag visste ju den här gången vad som väntade där i motvinden ojoj... men på något sätt när jag väl var där så hade jag oxå känslan med mig att nu är det bara in i mål och sen är jag klar. Så jag orkade fortsätta ligga på så mycket som möjligt. När det är ca: 1,5 mil kvar då kommer Kristian ikapp mig och tjoar glatt till mig. då tänkte attans nu kommer snart Tommy... men icke haha.... jag hann hela vägen in i växlingsområdet, växla över till Michaela som stack ut på löpningen. Ca: 1,5 minut efter så kom han så jäkla gött att jag höll undan och det sa jag till honom oxå haha.... för dumt hur man håller på. Han i sin tur hade tittat efter min ryggtavla hehe.... Jag hade 2.45.09 på cyklingen och är grymt nöjd över det att jag kunde prestera så bara en vecka efter IM i Kalmar.
 
Full fart på denna bruden :)
Foto: Lennart Peterson
 
 
När kommer hon, är hon snart här???
 
 
Jag o Sanna sprang med Michaela in i mål eller försökte åtminstone,
hon drog iväg som bara den så vi hann nästan inte med.
 Foto: Lennart Peterson
 
 
Michaela sprang grymt bra på löpningen, sicken avslutning. Hon gjorde halvmaran på 1.39.27, riktigt bra. Dock så ledde inte vår prestation idag till någon pallplats utan vi kom in på en 4:e plats med tiden 5.00.45, men vi var så nöjda och glada ändå över dagen.
 
I mål :)
 Foto: Lennart Peterson
 
  Nöjda brudar :)
Foto: Sanna Kårebrand
 
Ha en goe kväll
 
Visa fler inlägg