Cykel Swimrun Urinvägsinfektion

Anneli

Det har varit sparsamt med blogginlägg senaste tiden måste jag säga och det går ju upp och ner med det där. Men ska försöka uppdatera med lite status i alla fall.

Efter Butlers-tävlingen förberedde jag mig för Deltävling nr 3 i Tempocupen som gick av stapeln helgen efter. Hade under några veckor känt nåt konstigt när jag kissade men inte tänkt vidare på det där. Men efter Butlers blev det värre och jag fick otroligt ont i ryggen som jag först trodde var stelhet efter tävlingen.

Men för att inte riskera något så fick jag hivat mig iväg till vårdcentralen torsdagen innan cykeltävlingen på lördag. Och det var ju tur, för jag hade fått urinvägsinfektion som hade gått upp i njurarna. Fick antibiotika och därmed inställd tävling. Ja detta var ju verkligen tur att jag inte startade.

Men detta innebar ju också att mina planer att bara hoppa över EN tävling nu istället blir TVÅ. Och då det endast är 2 tävlingar i Cupen kvar till hösten så får inget komma i vägen. Dessa två som är kvar MÅSTE jag starta i, annars får jag inte räknas med i totalcupen. Och det vore ju för jäkla tråkigt! 

Men annars så känns det nu bra igen och jag är igång. Har börjat simma lite också för att få igång mina simarmar. Om jag ska ha någon chans att orka simma på Öloppet ihop med Eva-Lott i augusti :-) Men visst märks det att jag inte simmat på 6 månader.

Igår körde jag premiär för swimrun-träningen ihop med gubben och Magdalena. Himla kul alltså på nåt vis, roligt träningsform. Vi simmade 4 sträckor och sprang 4 sträckor. En bra början.

Men cyklingen går fint. Tränar mest korta sträckor men gav mig ut på en längre sträcka med 7 andra killar häromdagen och det gick ju fint att ligga med på rulle. Och i tisdags så körde jag klubbmästerskap med CK Wänershof. 30 km i finfina förhållanden. Solen sken och lagom vind. 
Vi var ett gäng som startade, dock var jag ensam tjej. Men jag tävlar mot mig själv och det känns som mina cykelben är i rätt bra form ändå. Så jag tänkte att jag gör som vanligt. Öser på allt vad tygen håller till vändpunkt (motvind) för att sedan vända upp mot goare vind och trycka på. 
 
Och som vanligt på tempolopp så går pulsen upp till nästan max inom 1 minut och där ligger den ända till mållinjen är passerad. Otroligt jobbigt men askul!!
 
Har klocka med mig och gör en titt vid vändpunkt för att ha lite koll på hur jag ligger till. Displayen visade denna gång 25.15 vilket var helt OK tid vid 15 km (snitt 35.64). Ville väldigt gärna komma under 50 minuter och då förstod jag att det kommer gå om inget händer. För det kommer gå fortare på vägen hemmåt. Vilket det gjorde! 23.18 min tog det på tillbakavägen (snitt 38.63) och det är ju riktigt bra och är så nöjd med racet!

Ville ta min tid från förra året men då banan var något kort förra året så går det inte jämföra med tiden utan får jämföra med snitthastigheten istället. Och då visade sig att jag var snabbare i år vilket var riktigt roligt!

Totaltid i år 48.33 och min klocka visade 29.2 km vilket ger ett snitt på 36.09 !!!! Och DETTA mina vänner är personbästa ever!! Har aldrig varit över 36 så detta var ett av mina mål i år. Fasen vad kul!!

Ha en goe dag!

Butlers Triathlon 2017

Så var det dags igen, Butlers Triathlon i underbar sommarvärme! Lag Träffen Båberg Anneli H, Eva-lott E, Maggan G, Vera A, Mie P (Reserv för Ulrika W)

Vi samlades lite innan och riggade vår plats och våra grejer. Pratade ihop oss lite och vilket underbart väder!! Var strålande sol från start!

 

Simning:
I år var det mycket mindre lag så vi damlag (6 st) startade i var sin bana, helt perfekt! Anneli som inte simmat sedan julas hade lite jobbigt med tempot. Fick rätt hög puls direkt med en lucka till Maggan i slutet på varje sträcka men hon väntade in Anneli ett par sekunder vid varje vändning annars flöt simningen på riktigt bra. Tiden när vi gick upp var… 5.50 jodå, det var allt en hyfsad tid ändå.

 På med cykelgrejer och iväg!

T1:
Grym T1, detta är vi bra på. Lite väntan på varann bara då cyklarna var lutade mot varann men det gjorde inget utan vi kom snabbt iväg ändå, hade tiden 7.16 med simmet, vilket dessutom var bästa tiden av alla lag, hihi lite kul att vara bättre än herrlaget som vann ;)

Cykeln:
Båda hade vi hög puls från start och fick slita lite innan den gick ned. Grusvägen som är 1 mil gick kanonbra! Vi hjälptes åt där det behövdes och vi tog oss fram i bra fart. Och hela tiden passerade vi lag.. Mixlag som startade 15 min före oss. Hela 13 stycken körde vi visst förbi. Anneli och Maggan drog mestadels efter gruset och det gick nu undan in mot Trollhättan, så jäkla kul! Vera höll sig längst bak och satte en hand i ryggen på Eva-Lott o Mie om det behövdes i backarna.

Tyvärr eller tur beror på hur man ser det så fick Eva-Lott punka vid skateboardsrampen så hon körde på fälgen in, dunk dunk hahaha och halt i kurvorna och sen tappa hon givetvis en sko strax innan växling, ropade till en i publiken hämta skno haha.... hon bara cyklade vidare haha....
Ett sånt Teamwork vi hade, helt sjukt bra! Det visade sig också gått väldigt fort. In som första damlag! Och en vansinnigt bra tid, 1.27!!

 På med löpargrejer och iväg!

T2:
Bra växel på alla men Anneli kände direkt att sulan i vänster sko lade sig väldigt konstigt. Den liksom veckade sig men hon försökte inte tänka på det fast hon kände något, stanna ville hon ju inte ;)

Löpning:
Vi hade bestämt att koppla Anneli på Mie från start och vi struttade iväg. Anneli är inte alls löptränad och visste det skulle bli en jobbig resa för henne. Hon valde att stänga av tidigt för att gå in sin egna bubbla. Som vanligt fick Eva-Lott hålla koll på henne hihi.... Och det var teckenspråk som gällde när Anneli ville kommunicera med oss andra haha...och som vanligt funkar även det. Vid halva racet ungefär så kopplade även Maggan på så det blev 2 stycken som drog Anneli. Och det var ju himla bra!

Så där låg Mie och Maggan som värsta parhästarna och tjöta o snattra… hela tiden medans Anneli var som en dö sill bakom och bara försökte hänga med. I backarna vid slussarna gick vi så Anneli fick ned pulsen bara lite. Vi hade fortfarande ledningen och såg inte något damlag bakom oss. Några km kvar och äntligen fick Anneli sin coca cola som hon längtat efter, den var nämligen i Ulrikas cykelkorg och hon mötte oss efter vi vek av från kanalen. Nu bara bita ihop.. vi var nära ett banrekord men det skulle bli på håret. När hon i slutet insåg att vi kan ta banrekordet ropade hon ÖKA haha hon hade inte orkat prata under hela löpningen haha....Anneli orkade knappt ta ett steg men tänkte vi skulle bara ha det där rekordet!! För dumt :-) Så in över mållinjen OCH yes, vi tog hem 1:A platsen och även banrekordet för tjejer.. Det går säkert att slå, men frågan är om cykeltiden går att slå, den är bra!!

 Jaaaaaaaaaaaaaaa - Vi tog hem det!!

Sen var det att fylla på med banan och dricka lite och Anneli behövde kolla in sin fot då hon hade haft lite ont under löpningen men försökte bara koppla bort det. Å jodå, det hade visst blivit en ”liiiten” blåsa, hua! 

 

Sedan den traditionella förfesten på vår altan innan mat och prisutdelning på Butlers. Mycket trevligt!!

 

*****************************************************************************************************************************************************************************

Totaltid 2.50.26 Banrekord damer

Splittider: Simning+T1 = 7.16, Cykel = 1.26.57, T2 = 1.13, Löpning = 1.15.

Visa fler inlägg