Tempocupen Deltävling 4

Anneli:
 
Sista Deltävlingen i SWE cup Tempo för Master 30 km i Nyköping, och nu ska det avgöras i Cupen:

Lång resa så det känns bra att mamma även är med denna gång. Vi har hyrt ett rum på ett urgulligt Bed&Breakfast alldeles nära starten och tävlingsbanan vilken verkligen blev kanon!


Testa tävlingsbanan!

Anlände på fredagen och när vi packat upp allt så tog jag mig en sväng på tävlingsbanan för att känna på det lite. Körde inte så långt utan kände mig rätt bekväm och ville hellre ta det lugnt med mamsen. 

Nyköping by night!

 

Så gött att bo nära starten så behövde inte gå upp speciellt tidigt. Tog det lugnt med god frukost i det mysiga orangeriet.

Åkte sedan till starten som låg 2 minuter bort. Parkerade, hämtade nummerlapp och sa hej till ”tjejerna”. Är lite kul nu när vi träffats några gånger så det blir lite tjöt och så.

Snart redo då! 

Värmde upp som jag brukar – Först lite lätt med jämt tryck utan gå på för hårt – vila lite med att dricka lite, mäta in cykeln och sedan iväg igen med lite högre intensitet – upp med pulsen lite nu med några igångdrag.

Starten går snart!
Och vädret var riktigt bra, en helt perfekt tempobana och bra ben - ja då ska det väl bli bra detta! Inga snäva kurvor denna gången mer än vändning vilket är första gången tror jag banne mig. Det var upplagt för bra tider! Lite kuperad ca 200 höjdmeter men böljande rak fin bana.
 
Starten var i lätt medlut vilket gjorde att det gick grymt fort från start. Hade 22.17 vid vändning och såg tjejen framför mig. Hade inte kört ikapp något men hon hade heller inte dragit ifrån.
 
Var rätt pigg det mesta förutom en liten dipp mitt på tillbakavägen då det var tyngre hemmåt. Där tappade jag nog de 20 sekunder som det till slut blev fram till 2:an. Vilket då gjorde att jag kom 3:a och på en riktigt bra tid och satte pers på sträckan 30 km, ett riktigt bra lopp!
 
 Nöjda damer efter racet!
 
 3:a - Sträcka 30 km Tid 47.03!

Supernöjd med racet och snabbaste snittet för mig på 3 mil – hela 37.08 km/h. Har ändå väldigt långt fram till täten och grymma Matilda - hon körde på 44.44 - så bra och helt sjukt snabbt!!!! 

Skål då!

Sedan var det bara att ta det lugnt med lite fika och jag hade med mig en bärs :-) Den satt fint efteråt!

Nu skulle alltså totalpoängen räknas och Cupen skulle avgöras. Ettan och Tvåan var klara sedan tidigare men inte Trean. Så jag var lite pirrig. Men till slut var det klart!! Jag kom 3:a i TotalCupen SWE Master Tempo - Gissa om jag är glad! 2 bronspengar med mig hem :-)

Yes! Jag knep 3:e platsen i SWE Tempo Cup för Master!
 
Nu känns det ändå gott att cupen är över och jag kan ta det lugnt och släppa lite fokus. Men vad kul det varit!
 
Ha en goe dag!

TempoCupen Deltävling 3

Anneli:
 
Svanesund TempoCupen 20 km: 3 deltävlingen för mig i Cupen och skönt att det var för en gång skull i närheten :-) Banan var rätt svår (270 höjdmeter) och vi hade fått extra mail från juryn att vi får tidstillägg om vi genar någonstans etc. Bra dom gör så, för vem vill i en kurva fronta med en bil eller en annan cyklist! Nä, sitt upp o bromsa gäller då. Hur som helst var vädret kanon och omständigheter bra.
 
Mamma min ständiga supporter :-)
 
Mätte in cykeln och fick godkänt. Hade mamma med mig och vi tog det lugnt och drack lite kaffe innan. 1 timme innan start började jag värma upp, ca 20 min kör jag då i jämt tryck utan att blir direkt trött. Vilar sedan och fixar mig tävlingsklar och ger mig ut igen på mer pulsökande uppvärmning. Minst 4 st hårda igångdrag som ska göra att pulsen går upp.
 
 
Startklar!
 
Sedan till start! Starten var i svagt medlut vilket är rätt skönt att ha och fick en bra start! Och upp med pulsen... kör bara. Vägen var helt ok men kuperad och knixig, himla kul tycker jag :-) Nu var det bara ösa på, 1 mil - vända - 1 mil hem. Grymma Therese starta 1 min bakom mig och jag skulle göra allt för att hålla henne där.. (Hon körde om mig i Danmark) men det är inte lätt, hon är snabb. Hade också eget sikte på en tjej som startade 1.30 framför mig, i damer 30 men jag gillar se en rygg hehe.

Körde på hårt och det är verkligen tortyr... vid vändning ser jag Therese.. jo, hon har nog kommit liiiite närmare, men inte så mycket ändå. YES, tänkte jag... Ser samtidigt tjejen framför mig. OJ har jag cyklat ikapp henne, ja inte riktigt än då, men det där var ju kul att känna.

Går på allt jag har, finns inget mer att hämta - kör som vi blivit tillsagda i de svåra passagen och ligger nära kanten och sitter upp, småbromsar för att vara beredd. Funkade jättebra och tycker de andra skötte det bra också.

Vid 15 km ungefär har fortfarande inte Therese kommit ikapp men jag kör ikapp tjejen framför mig.. Jösses, undra om det har hänt förut :-) Så roligt!

Försöker allt jag har att hålla upp farten men herregud, ibland känns det verkligen som det står still..

Ser nu att jag bara har 1 km kvar och det är rätt platt in på målrakan och där vet jag att jag kan köra fort. Nu ska hon väl ändå inte komma om mig tänkte jag haha

Ser målet och ger allt!!!! Passerar mållinjen - Var är Therese? Rullar lite lätt åt sidan - är helt slut - hänger över styret - Och där kommer hon "säger - Bra kört Anneli" . Men jag känner att hon nog var för nära, hade inte gått 1 minut.. Kollar min tid.. ja, fasen vad nöjd jag är och jag har gett ALLT!
 
Nöjd men mör efter racet!
 

Prisutdelningen är direkt och jag hör speakern... "- Och Anneli Hilmersson tog 2:a platsen 25 sekunder bakom Therese Ljungström... "

 2:a plats - Sträcka 20 km Tid 33.48!
 

MEN så glad är jag.. SuperRace verkligen!! Kramar om Therese och vi tjötar lite.. Vi ses ju igen snart, på lördag då sista racet är :-) Och gör jag ett lika bra race då, så tar jag 3:e platsen totalt i Cupen!

Hem och ladda 1 vecka nu då :-)
 
Alla foto: Privat
Visa fler inlägg