Bocksten Trailrun Winter 22km

Anneli:

Så kom vi då iväg på en liten tur till Varberg för att ställa upp i Bockstens Trailrun, 22km. Det var en liten bit utanför Varberg, närmare bestämt Åkulla. En kringelikrokig väg dit och vi trodde först vi kommit fel. Men rätt var det var så dök fantastiska Åkulla Friluftsgård upp, så jättefint liggandes precis bredvid en sjö.

Vi var tidiga och fick bra parkering och hämtade ut nummerlapparna direkt. Såg sedan till att luska ut vart det var bäst att byta om och hittade ett bra stort omklädningsrum med bra duschar. Vi bytte om och gick sedan ut för och prata lite med det otroligt trevliga arrangörerna som gärna stannade och berätta om tävlingen och såg till att allt var OK med oss. Fick dessutom träffa Bockstensmannen som gick runt och hälsade på folk :-)
Wikipedia Bockstensmannen

Bockstensmannen är kvarlevorna av en man som hittats i en mosse i Halland 1936 och som enligt forskarna vid Hallands museum anses ha dött cirka 1350-1370. Fyndet är unikt eftersom det är Europas enda fullständigt bevarade medeltida mansdräkt och också det enda kända mosslik som fått pålar slagna genom kroppen. Mannen har pålats fast i mossen efter sin död, sannolikt för att därigenom hindras från att lämna sin plats och uppträda som gengångare.

Starten blev 10 minuter förskjuten då det var så många som efteranmälde sig. Då passade vi på att gå in i den mysiga restaurangen för att värma oss. Och gissa, dom hade en brasa där, fasen vad gött!

Mys innan start!
Loppet var ingen partävling men vi hade bestämt oss att vi skulle hänga ihop och göra det här som en kul grej.
 

I starten så rycktes vi med som man alltid gör, blev lite för hög puls där i början så vi lugnade ned oss lite och kom snart in i ett behagligare tempo. Härlig bana och lagom kuperad (380höjdmeter). Mycket stigar, löv överallt, blött så det var lite halt & över en mosse så dumpade Eva-Lott ner till knät. Men det är ju precis sånt här som vi gillar. Jag vurpade en gång också där jag halkade iväg på en hög med grenar.

Banan var en varvbana där vi körde 12km första varvet och 10 km andra varvet. Vi tuffade på och Eva-lott låg först i princip hela tiden och jag försökte hela tiden fokusera på följa henne. Då jag är van med mitt lilla tempo så blir det alltid en liten extra utmaning då det går liite högre tempo när Eva-Lott drar. Vilket jag bara tycker om J Gillar att försöka hänga på och det gick bra tycker jag.  I slutet på andra varvet var vi båda rejält möra i benen, kanske jag lite mer då hehe. Gick raskt i de längre backarna och kunde jogga på sedan.

Det var en energistation ute i skogen och en vid varvning så där fyllde vi på med lite sportdryck och en näve chips. Jag tog också en gel när det var 5 km kvar ungefär då jag kände jag behövde lite energi.

Så in i må efter 23 km som banan var enligt våra klockor, nöjda och belåtna, 2.36 timmar senare. Hade ändå hållt bra de senaste kilometrarna och dessutom passerade en kille på slutet :-)

Målområdet!
Men rätt snabbt in i duschen, varm o go. Käkade lite som vi hade kvar sedan frukost vi hade med oss och drog hem ganska med en gång. Eva-Lott & Johan skulle iväg på middag och jag själv skulle ha lite tjejfest. Så ingen rast och ro haha
 

En kul grej också var att jag hade turen att vinna på mitt startnr – En gratis plats på en av sommarens race den 30 juni :-) Ja, jag får se hur jag gör med det, behöver inte bestämma det nu.

Anneli & Eva-Lott! 

Men glad att vi gjorde detta ihop. Skapar så roliga minnen tillsammans som vi sedan kan prata om. Alltid roligare att dela ett minne med någon mer. Det vet vi sedan gammalt hihi

Ha en goe dag!

Snart race...

Eva-Lott:

Äntligen fick jag och Anneli till ett pass innan tävlingen, dels har jag vilat och sen så tillbringade jag helgen i Hemsedal :-) 


En av topparna
Foto: Privat

Så helgen har istället för löpning, cykelträning bestått av utförsåkning lite annan typ av träning än jag är van vid haha... så länge sen jag körde sådär en hel helg utan ungar. Men det gick riktigt bra, trodde allt jag skulle bli tröttare i låren. Kan ju bero på att vi hade världens bästa pistade backar med pudersnö och jag inte körde så mycket offpist hehe....   

Blåste och snöade under hela lördagen så sikten var sådär.
Här kändes det som offpist även i backen haha….
 
Stannade uppe på Fjällkafét efter att liftarna hade stängt,
så det var helt tomt i backen när vi tog oss ner… grymt att få ha den för sig själv.
 


Söndagen bjöd på bättre väder :-)
Foto: Privat 

Passet då igår blev grymt bra, vi struttade runt i skogen uppe i Strömslund med pannlampor. Runt nollan och snö, fruset i marken så vi klarade oss bra vid de blöta partierna. Planen var att springa så mycket terräng som möjligt för att känna lite på det inför tävlingen till helgen. Började med mtb-spåret men stack även ut på milspåret för att utöka sträckan så vi kom upp i 10 km.

 

Nöjda efter en go runda :-)
Foto: Privat
  

Jag har ju vilat ett tag ifrån löpningen i och med känningar i min hälsena. Kändes ok under passet men är ansträngd i mina vader och i hela baksidan på vänster ben hm..? Ja jag får hoppas att det lugnar sig till lördagen, blir i alla fall ingen mer löpning nu innan loppet. Ser verkligen framemot detta lopp ska bli så kul att köra ihop och ett helt nytt ställe, bana man aldrig kört förut… verkligen jättekul…..

Goe dag på er

Härlig runda på Berget

Anneli:
 
I lördags var jag med på en härlig löpartur i Vargön och uppe på bergen Halle- & Hunneberg.
 
OK Skogsvargarna anordnar ofta härlig turer runt om på bergen. Verkligen kul och det finns vanligtvis olika grupper att välja mellan att springa med.
 
Det är inte så ofta jag kan hänga med på detta då det tar ju en stund och en blir bort en del timmar. 
 
Men i lördags passad det och jag åkte upp till Bergagården på Hunneberg. Vi delades upp i 3 olika grupper. 14 km, 9 km & Walking. Jag hängde med 14-km-gänget. Vi var väl ca 12 stycken eller nåt. De flesta okända för mig men det är bara kul.
 
Vi struttade iväg då på Hunneberg - tog oss ner och över till det andra berget, Halleberg. Upp för det och sedan runt där ett tag. Så fint i skogen nu och det finns massor med fina stigar att följa.
 
Sedan var det att ta sig ner från berget igen för att ta sig upp tillbaka på Hunneberg. Och vem som nu kom på? Att vi skulle ta slalombacken upp?!? Hrmmf, ja det var ju bara att börja gå då. Uppåt, uppåt, uppåt.. ja som en slalombacke mest är då.
 
Högt upp på Hunneberg!
 
Men hur som helst så var det en trevlig tur med trevliga människor och hoppas kunna vara med lite då och då.
 
Och nu till helgen åker ju jag och Eva-Lott och springer Bockstens Trail så detta pass var ju perfekt att få.
 
Ha en goe dag!
 
 
Visa fler inlägg