Race Rapport - Öloppet 2013

Så stog vi där igen, på startlinjen på Öloppet i Göteborgs skärgård. Det skulle igen bli en upplevelse! Fick allt man kan önska sig också – Storm, Värme, Maneter, Hård Sjö  :-) Ja, för det är väl det man önskar sig hehe

Eva-Lott hämtade Anneli kl 5.10 med bil från ANA MotorCentrum Trollhättan. Färjan utgick från Saltholmen kl 7 så det var litet tidigt. Kul för i år var att det var så många från Trollhättan med och tävlade. 2 damlag, 1 mix, 3 herr.

Väl i land på Brännö tog vi lite kaffe, nåt lätt att äta, registrerade oss och bytte om. Starten gick strax efter 10 vid Brännö Brygga (där kanske nån har dratt en vals nån gång) :-)

 

Katrin känns lätt och ledig inför starten. Eva-Lott sitter och stoppar in hörselproppar. Sen hörde hon inte mer på hela tävlingen :-)

 

Här i gympahallen bytte killarna om + 3 damlag och det var vi från Trollhättan och ett par till

 

Vi kände oss pigga och starka inför start. Allra helst efter Anna på Hudlyftetsett till att våra kroppar var i trim. Allt kändes bra och vi hade allt under kontroll.

Innan starten fick vi veta att det kommer bli varmt, mycket blåsigt och ev. kan det dra in åska. Om så är fallet så kan tävlingen komma brytas eller stoppas en stund.

Så gick starten och vi iväg. Vi ville ha en bra start så vi drog på lite denna startsträcka som är 2,2 km. Första simsträckan är den längsta (720m) och vi kom iväg bra i vattnet. Anneli hade Eva-Lott på lina bakom för att hålla ihop. Vi hade tränat en del på detta och tycker det funkar jättebra.

 

 

De 2 rosa ”toppluvorna” till vänster är vi

Simningen var mycket hård i år. Hårda vindar och stora vågor. Vi hade bedömt första löp- & simsträckan i förväg vart vi borde ligga tidsmässigt. Löpningen var perfekt, gick fortare än beräknat i början. Däremot simmet, tog mycket längre tid än vi trott. Så redan nu visste vi att vårt mål att klara förra årets tid ev inte skulle gå.

Vi hade full koll på när vi skulle dra ner våtdräkt inför längre löpningar och Anneli hade med en liten fusklapp ifall vi glömde av oss. Ni kan se hur den lappen fladdrar på hennes vänstra sida i detta SVT-reportage som vi lyckades få komma med i (lag 95) http://www.svtplay.se/klipp/1376989/oloppet-lockade-over-400

Dessvärre på andra simningen fick Anneli hård kramp i båda vaderna. Hon fick sluta simma en bit från land och Eva-Lott hjälpte henne i land. Detta hände endast 5 km in i tävlingen så det var ju en bit kvar (31 km).  Pga detta fick det bli som det blev. Gå i backarna, lugnt vid krampkänningar när de satte in. Vi fortsatte sedan i den takt vi kunde. Annelis smärta fick väl styra mer eller mindre. Dessutom fick Anneli en ”dipp” på Styrsö och hög puls. Där fick vi gå långa sträckor tyvärr, men det var tvunget. Eva-Lott stöttade hela tiden.

Här i ett läge så sprang vi dessutom fel. Ett gäng killar följde vi i en naturlig stig och missade en skarp höger. Detta hade vi talat om att det inte skulle hända. Men men, det ingår i tävlingen att sånt här kan hända såklart.

På alla stationer stannade vi och fyllde på vätska och hämtade andan lite. En grej som var tur var att loppet inte blev stoppad pga åska för då hade Anneli inte kommit igång igen då vaderna drog ihop sig om hon stog still.

Likadant som förra året så var det en hel del maneter och det är ju inget trevligt. Men konstigt hur det är att man bara slänger sig ut ändå. Svider ju från första brännisen och sedan har man ont till morgonen efter.

Vi hade ingen koll på vilken placering vi låg på i damklassen förrän vi kom till Vrångö. Där fick vi veta att vi låg 3:a. Detta var lite förvånande efter omständigheterna och ökat antal damlag. Vi blev jätteglada förstås och det gav nog lite mer krafter.

 

Våra träningskompisar Katrin & Ulrika som kom på 4:e plats. Här står dom ihop med ett annat damlag.

Efter denna vätskestation på Vrång mötte vi våra kompisar Ulrika & Katrin som såg pigga och glada ut.

Nu närmade det sig slutet och det är alltid en goe känsla. Vi bestämde att på sista löpsträckan kopplar Anneli på sig med Lina bakom Eva-Lott.

Sagt och gjort. Vi gjorde de sista simsträckorna och när vi gick upp ur vattnet och hade 4 km löpning kvar så lade sig Anneli bakom Eva-Lott på lina. Var ju bara 4 km kvar nu så det var bara att bita ihop. Eva-Lott drog iväg i starka 5.35-tempo och Anneli åkte med på snöre :-)

På målrakan kändes det helt fantastisk att återigen ta sig i mål och dessutom fick vi knipa en 3:e plats, så skönt och roligt!

Vi tog oss till duschen och  Anneli som haltade (i år igen) behövde ju hjälp tillbaka till prisutdelningen då vi var sent ute.

 

Här sitter vi på flaket på Elbilen

Så i år, uppgraderades Flakmoppen till Elbil, inga dåliga grejer. Utanför duschen kommer precis en Elbil och släpper av ett par personer. Då hojtar Anneli ”-Hallå, vi får åka med dig tillbaka… SNÄLLA, JAG MÅSTE, JAG KAN INTE GÅ!”

Jodå, upp på flaket ihop med 2 andra tjejer. Och killen bra drar iväg.. herregud, vi höll ju på att trilla av i kurvan hahaha Jösses.

 
 

Sedan var det prisutdelning och alltid kul att få gå upp på scenen och ta emot priser.

 
 3:e pris i år var Simglasögon, Kompressionsstrumpor, handduk, presentkort, tvättmedel. Ja lite smått och gott men jättebra grejer.

Sedan var det lite käk i Isbolaget och därefter färja hem.

Totaltid: 6.32.36 – 3:a i damklassen och 79 plats totalt av 200 lag

Nu vilas det lite. Sedan på’t igen! För DÅ!!! Stockholm 2 september Ö till Ö.

Ha en goe dag

Tri E&A

Visa fler inlägg