Kraftprovet och Bokenäs Triathlon

Anneli

Det gäller att sikta högt haha. Eva-Lott ville persa på kraftprovet och jag ville stå på pallen. Önskar det i alla fall  :-)

Det bidde inget av nåt, haha !!!

För Eva-Lotts del så började det jättebra men vid halva loppet blev hon liksom snurrig och fick ta det lugnt. Gick lite bättre mot slutet igen men då var det redan för sent att tänka på pers. Dessutom var det väldigt varmt så det var svårt hur som helst. Fast lika kul som alltid tycker Eva-Lott det är med detta lopp och det ska mycke till att hon inte ställer upp just i Kraftprovet.

 

Jag som latade mig vid sidan om lyckades fånga henne på bild efter 4 km - här går det fort och jag hann precis knäppa av kameran :-)

Jag själv då… haha ingen pall för mig inte. Det var inte lätt då det var många duktiga damer med på Bokenäs Triathlon. Jag blev 36 av 90 startande totalt. Och 9:a av 23 damer (tror jag om jag räknat rätt) och är i helhet nöjd.

Här kommer min Race Report (Totaltid 1.13.44)

 

Bokenäs Triathlon Sprint 400 m simning, 20 km cykel, 5,4 km löpning (fast jag fick bara ihop 5 km)

Åkte till kusten för att vara med i motionstävlingen Bokenäs IF för första gången arrangerade. 100 startande och en mysig miljö med många trevliga ”i-ande” Bohuslänningar runt omkring, för härligt.

Här ser ni några från Trollhättan som var med: Anders Svensson, Lennart Tång och Magdalena Göransson. Det var några till som jag inte fick på bild.

  • Anders dessvärre bröt då han fick kedjehaveri
  • Tången fick punktering, fast före start. Det gäller att få punka i rätt ögonblick, bra timat Tången :-)
  • & Maggan, snygg före, under och efter tävling.

Jag hade som mål att klara 1.15 idag och jag kände mig pigg inför start. Och hur gick de olika momenten då? Jo…

Sim + T1 10.55: Kom iväg bra och det gick fint ut till 1:a bojen och även att runda den andra gick fint. På väg tillbaka navigerade jag på fel brygga och simmade i en båge in till stranden. Inte hela världen men onödigt. Vill ju simma rakaste vägen 

Växeln gick fort men att få ut cykeln var lite bökigt då det var så smalt så jag fick lyfta över cykeln över de cyklar som fortfarande stod kvar (detta ändrar de nog till nästa år )

Cykel +T2 36,59: Försökte direkt få upp fart och det gick fint till 1:a backen. Där märkte jag att jag inte kunde trycka på som jag ville uppför. Skit också men så är det. Körde fort utför och på platten och snittade 32,5 ungefär på sträckan och det är jag oerhört nöjd över, var inte helt lätt cykling. Hoppas de sopar vändplatserna lite mer till nästa år också.

STÖRD däremot är jag på min sadel som tippade och var lös!! Fick med jämna mellanrum ställa mig upp och dra upp sadeln i rätt läge. Har haft detta på träning en gång så jag borde lärt mig att kolla det!!! ÅÅÅ, jag som hade verktyg och allt med mig. DETTA kommer inte hända igen!

Växel till löparskorna gick supersnabbt och iväg. En mugg vatten över huvudet, så varmt det var idag.

Löpning 25.42: Tuff Tuff start med 500 m backe rätt upp. Trippade jättesakta upp här. Sedan försökte jag ligga på, visste ju att Maggan kommer nog snart, hon är ju så snabb. Tog i allt jag hade och kunde inte gjort mera. Skulle vilja vara lite snabbare dock. Maggan sprang förbi mig när det var 700 meter kvar och det blev en lucka på 20-30 meter till hennes rygg. Gick i mål 10 sekunder efter henne, gött jobbat Maggan! Kanske placering 8 i mål av damerna. Får kolla resultatlistan när det kommer upp. Var många duktiga med idag.

Jag klarade mitt mål på 1.15 (1.13.44)och det var kul. Kan lite mer på cykeln annars är det nog här jag ligger just nu.

Trevligt var det och Grattis alla TSOK’are som var där!

 
Stort Grattis till Erik Olsson (Uddevalla) som vann herrklassen. Och hjälmen på plats innan start, bra det :-)Kände inte damvinnaren och vet inte vad hon hette, men grattis till henne med

Roligt med tävling!

Ha en goe helg!

Visa fler inlägg