Butlers Triathlon

Anneli:

Så var det gjort för i år. Trollhättans roligaste tävling Butlers Triathlon gick av stapeln i lördags. Laget vi hade var samma som förra året, jag, Eva-Lott, Ulrika, Katrin & Maggan

Visst har vi alla haft en brokig vår med sjukdomar och skador och inte heller har vi fått ihop våra träningspass tillsammans som vi önskade.

Men trots detta så kändes det som vi hade krafter till en bra placering även detta året.

 

Lite snack innan start

Och hur gick det då? Här får ni en liten racereport så här några dagar efteråt:

Butlers Triathlon 2013 Totaltid: 3,07,19 Simning 300 m, Cykel 45 km, löpning 13 km

Sim+T1: 7,25
Cykel+T2: 1,47,29
Löpning: 1,12,25

Simning: Vi fick en mycket bra start! Grymt bra simning, först upp ur vattnet.  Tack till det andra laget som släppte förbi oss 2 ggr det gjorde ju mycket förstås

T1: gick snabbt

Cykel: Fint iväg och det gick bra på asfalten. När vi anslöt till den tyngre delen med mycket uppför och bara grus så gick det lite för långsamt. Vi blev ikappkörda här men tänkte nog att vi kan komma ikapp på asfalten sedan igen. Men tji fick vi. Jag fick punka, mitt bakdäck small i värsta utförsbacken och Eva-Lott är den enda som hör mig, de andra bara susar vidare. De ansluter dock efter några minuter. Här slutade min hjärna funka och jag kunde inte tänka, gjorde flera saker helt fel. Ulrika och Eva-Lott tar över och hjälper till. Det strular och 10 minuter för slangbyte är ju inte OK. Här får jag ta på mig flera minuter för att jag var senil. 5 minuter är max tycker jag på byta slang. Bra lärdom är dock detta för mig så här nu i efterhand. Tror inte jag blir lika stressad nästa gång. Men detta spolierade ju våra chanser på pallen, tyvärr. Men så är det. När vi väl körde på platten och utför gick det himla fint och det tar jag med mig.

 T2: också snabbt

Löpning: Iväg bra på löpningen men hade ju flera lag att jaga och det var lång fram till täten, ca 9 minuter. Katrin hakade sig fast bakom starka Maggan och Eva-Lott hon struttar ju så lätt fram. Dessvärre fick Ulrika så hemskt jobbigt med sin astma, så synd om henne. Hon kunde knappt få luft. Jag och Eva-Lott hjälptes åt att putta henne i backarna och hon kopplade även på sig ibland bakom Katrin. På platten och utför kunde vi ändå hålla ett hyfsat tempo.  Trots att Ulrika behövde stanna flera gånger och hämta andan fick vi en lite bättre löptid än förra året. Så det får vi också ta med oss.

Det gick inte som vi tänkt men kom i mål i alla fall och bra kämpainsats av alla, verkligen!

 

Tävlingen är ju riktigt kul så vi är glada ändå och kommer tillbaka nästa år!

Men det känns nu skönt att denna tävling är över så fokus nu kan siktas in på andra saker.

Tusen tack också till Sportson Trollhättan som sponsrar vårat lag!

Ha en goe dag!

Visa fler inlägg