TSOK Tempo-KM 2013

Eva-Lott: 

Var med för första gången på cykeltävling som klubben anordnade. Jag har inte varit så noga med att vara med på de här cykelloppen. Men då jag förra hösten investerade i en tempohoj så tänkte jag nu, varför inte. Dock har jag inte det här året tränat så mycket cykel eftersom vi har fokuserat på våra Ö tävlingar jag och Anneli. Lade ner mest tid på cyklingen inför Butlers Triathlon som gick i våras men efter det så har det bara blivit några korta pass här och där.

Som vi nämnt tidigare var jag och Anneli på banan i fredags och provkörde den. Himla fin 2 milsbana är det som Johan Andersson har tagit fram. Tydligen har man tidigare år kört på en annan bana så det här var inte bara premiär för mig. Jag insåg på denna provrunda att de där knixarna kommer bli jobbiga för mig då jag inte är så stark i backarna, dessutom har jag kört 2 pass här i veckan på Active där man ÄLSKAR KNÄBÖJ.

Det blev lite missuppfattningar med starttiden idag så vi blev 2 gäng som startade olika tider. Första gänget, där jag oxå var med startade vid 12.00 medans det andra gänget startade kl 13.00. 8 stycken var vi på första starten och jag startade som 4:e person. Anneli startade efter mig och det dröjde inte länge förrän hon kom farande förbi, sedan kom dem en efter en och körde om mig.

Mitt mål idag var att komma under 40 minuter, ville gärna ha en hastighet på 30 km/h i alla fall. Naturligtvis så glömde jag min klocka så jag hade inte någon som helst koll på mina kilometer tider. Spelade egentligen ingen roll så sett men jag ville gärna se hur det gick, nu hade jag ingen aning om det. Dagens väder innehöll regn, blåst, först medvind sedan givetvis motvind. Jag hade en kämpig runda där det kändes som jag aldrig kom framåt ibland haha…. Ja här märkte jag verkligen att jag inte tränat för att köra en tempotävling. Går väl an att köra en provrunda och mysa lite men nu ville jag ju försöka lite oxå. Kom i mål på 38 minuter och kände mig helnöjd med detta då jag faktiskt hade klarat över 30 km/h.

Fördelen med att jag vara med idag är att, nu blev jag så jäkla taggad att förbättra min cykling och jag ser framemot att se min förbättringspotential i detta triathlon moment.

Tack Johan Andersson och Sanna Kårebrand för att ni ordnade med detta och dessutom hade med er kaffe och kaka till alla efteråt. Så himla gott, var pricken över i:et där vi stod i regnet och frös :-)

Stort GRATTIS till dig Anneli som vann damklassen med en super duper tid, du är grymmer på cykel :-)

Anneli:

Ja detta med cykel är ju mer min grej. Så jag kan ju undra varför jag hållt på med Swimrun i 2 år haha. Men nu, blir det mer fokus på cykel igen, vilket jag ser fram emot.

Tempobanan var helt kanon och passade mig alldeles utmärkt. Inte riktigt 2 mil var det utan 19,2 var sträckan. Men denna var mycket roligare än den vi kört förr om åren så. Lite böljande upp och ner nästan hela tiden, jättekul! Det regnade en del men det är konstigt med det, att en märker det liksom när man går i mål. Under tiden tycker jag inte att det är så farligt.

Tack Andreas för hjälpen med cykeln och allting

Dagen till ära körde jag ”All In” på allt. Andreas hade pimpat min cykel med disk och högprofil. Fick även låna hans tempohjälm vilken var väldigt varm och skön i regnet. Den inbyggda vätskeblåsan i ramen testade jag också för första gången. Inte helt nöjd med själva slangen, får fila lite på det. Dessutom vände jag också på cykelstolpen så jag kunde sätta min Adamosadel lite längre bak, då den har dummat sig med att tippa framåt. Plus att jag flyttade bak mina pinnar ca 1 cm. Nu börjar det likna nåt! Så här bra har jag inte suttit förut så snart har jag hittat min position.

Försökte redan från start att dra upp ett gott tempo, inget att spara på. Kändes bra hela vägen egentligen och kunde trycka på bra. Tog det endast lugnt i högersvängarna då det var lite blött just där.

Och så glad över tiden 32.53 vilket innebär 35,02 i km-tid, det är rekord för mig! Har ju kört lite trainer under de perioder som jag inte kunnat springa och det har nog gjort gött!

Det bjöds på kaffe och kaka efter loppet som arrangörerna Johan & Sanna hade med sig. Satt fint efteråt kan jag säga!

Ha en goe dag alla!

Visa fler inlägg