Cykelvasan 2017

Eva-Lott:
 
Mera mountainbikespass måste det bli nu :-)
 
 

Har ju änna anmält mig till Cykelvasan, ska bli riktigt kul att ha en ny utmaning att se framemot. Har tränat lite tidigare med mtb men det är absolut inget som jag är bra på. Gillar inte rötter och stenar, kan ju vara farligt haha… så därför tänker jag att cykelvasan är en kul utmaning för mig. Dessutom så har Veronica anmält sig och jag hoppas vi kör ihop om hon inte vill dra på förstås, för snabb är jag inte på mtb :-)

 

Ska bli kul det här :-)
Foto: Privat
 

I söndags kom jag ut på mtb:n för första gången på över ett år så det var lite annorlunda cykling, tyckte sadeln var låg, hittade inte att få fast skorna i tramporna, bara besvärligt helt enkelt. Jag, Ulrika, Maggan och Folden drog upp till Hunneberg, Ulrika har ju järnkoll och känsla för var man kan cykla däruppe. Efter någon halvtimme kom vi in på en lite minde stig och då var hon inne på att det kanske var lika bra att vända, för hon hade för sig att det var lite för mycket teknisk. Vi ville inte gärna köra det, allra helst inte jag. Men i vilket fall så fortsatte vi på denna stig, efter ett tag var det att stanna gå över en stubbe, cykla, stanna över nästa stubbe……sen var det bara och gå för det kom bröte i vägen hela tiden så en gång fick jag tvärstopp med cykeln och slog i munnen i styret och fläskläpp på köpet genom att bara gå med cykeln, ärligt!!! MEN inte nog med det så var vi helt plötsligt framme vid en mosse och sen en till, och en till….. ja herregud vad vi skrattade vi bara gick och gick, släpade med våra cyklar blev blötare och blötare om fötterna… Men hallå var är stigen nu då haha…. Åh en bäck KUL den måste vi över, bara o vada över vatten till vaderna…… tjena jag höll verkligen på att ramla i den också då jag höll i en rutten stam som gick sönder hahahaha…. Så mycket skratt, ja herregud… över stubbar och under en gran som ramlat och sen så kom vi äntligen till en väg jippie……………..!!! Sicken lättnad, var ju helt slut ju…..

 

Jag tror vi trampade runt där i nästen 40 minuter släpande på våra cyklar… de är ju inte direkt lätta heller. Sedan höll vi oss mer till de större vägarna och skumpade runt eftersom det var värsta traktorspåren haha…. I vilket fall var det riktigt kul att komma igång på mtb:n och vi hade tur att det var uppehåll ifrån regnet och sist men inte minst så himla många goa skratt på vägen hahahah……………..

 
Så skitiga men fötterna hade vi ju tvättat haha.....
Foto: Privat
 
 

Blev en runda på måndagen också med Ulrika på Slätthultsspåren. Först 7.5:an sedan 2 varv på elljusspåret som är 3.5 km. Jag har så otroligt dåliga lampor både cykel och pannlampa….. .så nu blir det till att investera i det. Vi hann precis runt på 7.5:an innan det blev mörkt som tur var.

Så himla goa träningspass i skogen med mtb:n, pulshöjande och så måste man hela tiden vara koncentrerad även om jag håller mig till de lättare banorna :-) men vem vet kanske jag vågar mer efter ett tag.

Ha en goe dag.

 
 
Visa fler inlägg