RaceRapporti Solvalli Swimrunni 2016

 
Äntligen är vi klara med RaceRapporten :)
 
Eva-Lotti och Annelii har varit på Swimrunni i Suomi.
 
Tänk vad kul att vi fick till ett race ändå ihop så här på hösten nu när det så snopet inte blev nåt Ölopp i Göteborg för oss. Och det kan vi säga redan nu - att vi ångrar inte att vi åkte till Solvalla i Finland. Trots att Anneli trodde från början att det handlade om området kring travbanan Solvalla och Stockholm i början haha. Tyckte det lät som en bra idé och lite lagom att åka dit :-) Tyckte väl i och för sig att det var lite knäppt att det stod på både Svenska/Finska/Engelska på hemsidan. För dumt att inte fatta det direkt haha 
 
Men som sagt! Finland blev det - Ett Swimrunrace på 40 km där 6 km bestod av simning!
 
Jäklar sicken pulshöjande resa det blev på flera sätt. Vi får försöka återge allt som hände haha.... 
 
Allt började bra, vi åkte i tid till flygplatsen men en bil ifrån ANA Motorcentrum, incheckning, lite mer frukost och givetvis en öl, eller vi delade på en öl :)
 
 Ja nu ska vi se om man kan få på lappen så bagaget kommer fram till rätt ställe ;)
 
Kolhydratsladdning ;)
  
Mmmm va gott :)
Foto: Privat
 
Flygresan gick bra och vi passade på båda två att ta en liten tupplur.... gött upprymda och glada var vi när vi väntar på våra väskor....... vi väntar o väntar..... hm vad står det??? last bagage... men vårat då??? Hjälp är det sant nä kan det väl inte vara.... nej nu kommer det mer väskor, men hm är nog ifrån ett annat flyg.... inga väskor till oss nu heller.... Våra väskor är verkligen inte med... vi går och anmäler att våra väskor är borta. Personalen ringer och kollar om det finns några väskor kvar, men icke.... det är inte på riktigt... vi är i CHOCK.... all vår tävlingsutrustning är ju i våra väskor.... Vi ville inte ens gå där ifrån, de säger att vi kan följa ärendet på nätet o de kommer förmodligen inom 24 timmar men nej det går inte vi har inte några 24 timmar på oss..... Vi sätter oss vid bagagebandet och börja surfa ut på Landvetter flygplats hemsida, letar febrilt efter ytterligare hjälp, chattar med supporten, ringer callcenter i Stockholm men ingen kan hjälpa oss. Till slut tar vi oss därifrån helt förlamade och börja tänka om att vi måste låna ihop saker..... Så vi lägger ett inlägg på Solvalla forumet på Facebook, kontakter en kompis Heli som också ska tävla men åker ett senare flyg... ja nu har vi i alla fall agerat ifall det behövs. Bara o ta tåget in till Helsingfors och checka in på hotellet så får vi se hur vi kan lösa allt senare. Men det kändes INTE bra alls att åka utan våra väskor!
 
Lite nödproviant på tåget från flygplatsen in till Helsingfors.
 
När vi står vid incheckningen på hotellet och fyller i papper så ringer telefonen och hotellreceptionisten som hjälper oss svarar o babblar på finska med någon i telefonen..... förstår typ inget... så tar hon bort luren från örat tittar på oss och säger -" Har ni blivit av med erat bagage?" Båda två samtidigt svarar JAAAA helt överlyckliga då vi förstår att de ringer från flygplatsen, vi skrattar.... vi tjoar, vi gör high five hahaha tjejen i receptionen bara tittar på oss och ler :) sicken känsla.....
 
 Här är de efterlängtade väskorna - snacka om panik :)
  
Helt utmattad, yes bagaget har hittats
  
Vi var helt slut efter att våra väskor varit borta i några timmar
så det fick bli att softa lite innan vi packa upp och tog en bastu.
 
Så gött med bastubad :)
 
Efter vi sett över våra prylar och hade koll på läget igen så passade vi på att ta en bastu innan middagen. Vi insåg att vi inte riktigt var några äkta bastubadare...hahaha Det var 4 tjejer till där, två gick strax efter vi kom men de andra två var kvar lite längre. Vi satt och tjötade friskt hela tiden i mun på varandra medans de andra tjejerna var typ tysta hela tiden... tänkte kanske att de inte kände varann.... men så var det inte... utan de satt en stund i bastun... gick ut duscha av sig o satte sig på bänken utanför blundade o bara njöt av "tystnaden" haha.... Sedan såg vi en lapp där inne att det var så det gick till.... basta, gå ut, duscha, sätta sig ner o gå ner i varv typ för att sen igen gå in igen..... och sådär höll de på medans vi satt hur länge som helst i bastun o bara tjöta :)
 
 Det obligatoriska glaset innan tävling ;)
Anneli behövde salt oxå.. och det kan man ju förstå
 
Racedagen:
 
Vi blev hämtade klockan 7.30 vid hotellet av Heli och hennes man tillika teampartner Erik. Helis föräldrar bor i Helsingfors så det var ju så praktisk och himla snällt att vi kunde åka med dem ut till tävlingen som ligger ca: 3 mil utanför Helsingfors. Väl på plats så var det uthämtning av nummerlappar och ombyte på en gång som gällde då preracemötet var klockan 9.15 och starten klockan 10.00.
 
Möcke prylar är det, gäller o ha koll på allt.
 
Heli har full koll på sina saker och fixar med det sista.
 
Snart Prerace möte. Anneli verkar mer frusen än Eva-Lott, ovanligt ;)
 
 Taggade till tusan Erik och Heli.
 
9.15 drog mötet igång, efter det fick vi visa upp den obligatoriska utrustningen sedan var det avbockning genom ett kort på laget. Dessutom så skulle vi nollställa det lilla "chipet" som vi drogs med. Se på bilden ovan vad Erik har runt halsen. Den brickan som vi döpte om till mojängen skulle vi stämpla med inför varje sim. De hade placerat ut små pallbockar i trä med stämplingsytan. Fäste mojängen i bandet i midjan istället för runt halsen, hade blivit lite knöligt att böja sig så varje gång. Erik gjorde allt detsamma ;)
 
Tävlingsledningen redo
 
Yes då var vi iväg! Och där mitt i bild, lag nr 4 kommer vi springande!
 
Vi började med att springa 2600 meter och först var det på bredare spår men kom snart in i på lite mer stigar och rötter. Såg då flertalet lag därframme drog ifrån medans vi hamnade bakom ett dam och herrlag som var lite försiktigare på detta underlag. Till slut kom vi förbi dem på den trånga stigen och kunde hålla vår fart. Vi kopplade lina inför första simningen och sedan hade vi den hela tiden. Funka kanonbra. Anneli drar på simmet och Eva-Lott på löpningen!
 
Var ganska många korta löpningar i början så det var svårt att få upp värmen mellan simningarna. Frös gött om händerna båda två, tíll och med Anneli haha, ja i alla fall om ena långfingret :-) Vi hade båda smörjt in oss med Ringblomsalva som Anna på Hudlyftet blandat ihop. Ja, Eva-Lott en sisådär 4 lager medan Anneli lade ett lager på huden :-) Så grymt bra som hjälper mot kylan, och här pratar vi om 12 - 13 gradigt vatten hua..... Men ju längre in i racet vi kom desto bättre blev det med kylan.
 
 
Vilken go bana så grymt roligt.... alltså finns inte ord för hur det kändes att vara där ute i skogen helt ensam inte en massa lag runt en hela tiden. En sådan kuperad bana och vi kämpade uppför alla backar, tror det var 3-4 trappor värre än Nyckelbergets trappan som vi tog oss uppför. Totalt var det 1150 höjdmeter :) Sedan terrängen var så kul också, gällde o ha koll hela tiden med alla rötter som dessutom gömde sig under alla löv som fallit från träden. En varsin gång stöp vi och som tur var gjorde vi oss inte illa. En gång försvann Eva-Lott ner mot jordens mitt haha... sjönk ner ända till låret .... skon satt kvar som tur var haha...
 
Erik och Heli fångad på bild, så grymma
 
Vid ungefär hälften av loppet så ser vi ett damlag före oss högst upp i en av trapporna . Vi hade tagit in på dem lite på simmet innan. När vi sedan kommer till nästa vätskestation så står de är och fyller på. Utan att ens säga något till varann så körde vi på hur fort som helst, med vätska, tog banan och saltgurka för att snabbt som attan slänga sig i vattnet före dem hahaha... Snacka om horn hehe.....
De var nära oss hela tiden sedan och försökte hålla vårat tempo men vi drog ifrån mer och mer, och i mål sedan hade vi plockat 5 minuter på dem, grymt kul :)
 
Simningarna gick grymt bra med Anneli som körde först och navigerade hur bra som helst. Så fina sjöar också alltså naturen överhuvudtaget var så vacker, vilken upplevelse. Vi hade ett väldigt bra flyt med att ta oss i och upp ur vattnet. Kändes som allt klaffade för oss den här gången. Vid varje station fyllde vi på med så mycket vätska och tilltugg vi kunde. Mellan stationerna var vi noga med att fylla på med gel så vi hela tiden hade orken. Ingen av oss fick någon svacka... Brukar ju alltid vara något, var väl lite grejer då med fallen men inget större som gjorde att vi inte hade orken, så jäkla gött.
 
Ser ju gör fint ut ;)
Foto: Tero Koski
 
Och till sist - Helt sjukt - loppet avslutades med att ta sig upp för en slalombacke, tjena.... jaja det var bara och försöka gå i rask takt. Sista milen hade vi mer eller mindre sällskap med ett herrlag. De sprang om oss och vi simmade om dem så vi var lite sugna på att komma in i mål före dem. Pressen att inte tappa fart fanns där hela tiden, nu kommer de snart tänkte vi och kollade bakåt flera gånger. Och när vi kommit en liten bit upp i den hiskerliga backen så såg vi dem inte, då insåg vi att det var lugnt... för ingen kan ju orka springa upp här haha....
 
 
Jäklar vad brant det var haha...
  
Backen avslutades med att ta sin in i denna lilla byggnad för att stämpla där
Foto: Tero Koski
 
Sista biten in till mål var ca: 500 meter och vi var precis överlyckliga för att det gått så bra, alltså att känslan var så go. Klockan visade på 41.66 km med tiden 06.32.52. Det var vi riktigt nöjda med på den kuperade banan. Vi hade ingen aning placeringsmässigt men det var 10 damlag anmälda och vi visste att minst 2 lag var efter oss. Sen såg vi något mer lag komma in senare när vi satt och käkade. Vi trodde, hoppades på 6:e eller 7:e platsen. Prisutdelningen hade man haft redan då man tog den när alla 1-3:or var i mål på respektive klass. Resultaten skulle visas på hemsidan när alla var i mål i respektive klass men när vi lämnade nationalparken visste vi fortfarande inte hur det gått. Väl på hotellrummet kollade vi igen och nu så var det uppdaterat, men shit jäklar vad kul vi blev 4:a YES.... och high five blev det på den haha.....
  
 Nöjda och glad och ja allt..... på väg till maten :)
Efter vi duschat i goa varma duschar så tog vi oss ner till restaurangen för att käka innan vi åkte tillbaka till Helsingfors. 
 
Och där satt Heli & Erik som hade gjort ett bra race och en tid på 5.41 som räckte till en fin 5:e plats i mixklassen. Nu fick ju dom vänta på oss då vi åkte ihop men dom tyckte nog det var gött och ta det lite lugnt efteråt.
 
Väl tillbaka på hotellet och softar nu gött inför mysa heeeela kvällen :-)
 
 En "softdrink" som faktiskt ingick i rummet tog vi passande för att fira :-)
 
Ja vilken härlig helg vi fick ihop - Det är kvalitet på hög nivå sånthär. Att få åka iväg kompisar på tu man hand och umgås och sedan tävla ihop är ju bara så kul!!! Och glada vi körde denna tävlingen då den var riktigt bra arrangerad och miljön var så vacker. Kan ju inte bli bättre än att springa i en nationalpark och friskt och gott vatten att simma i. Vi kommer gärna tillbaka!!
 
Tusen tack ANA Motorcentrum för lån av bil till Landvetter & Anna på Hudlyftet i Vargön som håller våra kroppar fit for fight inför racen!
 
Nu lägger vi undan swimrun-grejerna för detta år och återkommer med säkert några kuliga tävlingar nästa år!
 
Ha en goe kväll!
 
TriE&A