Mys- & Träningslördag på Ronnum #2

Anneli:

Vilken underbar lördag vi fick ihop med ett gött gäng i lördags. Vi arrangerade då för andra gången Mys- & Träningslördag ihop med Anna på Hudlyftet och Ronnums Herrgård.

Liksom i våras hade vi helt perfekt väder med värme och sol. Sådan bonus att ha vädergudarna med oss. Blir liksom lite ”pricken över i’et”.

 
 
Rigga allt inför dagen!
 

Jag och Eva-Lott åkte lite tidigare ut till Ronnum för att ”rigga” upp ”träningsscenen” och allt vi skulle göra ute. Vi plockade stockar och sten som vi skulle ha som rekvisita. Jag fick ett bett av en pissmyra på min handled och det sved som bara f-n. Det var väl inte så farligt men sedan började det att svida & klia på magen också. Herregud vad det sved!! En eller flera myror gick loss på min mage!!!!

 Hjälp - Pissmyror!
 

Tur Anna hade kommit och hon har ju massa goa grejer så hon smörjde in med nåt.. Phu, det lade sig något men kliade lite grann. Jäkar vad som små krypen kan ställa till!!!

Klockan 11 hade alla kommit och vi samlades i receptionen för att lägga in våra väskor mm i bagagerummet. Därefter gick vi till Relaxen där vi höll en liten presentation och agenda för dagen. Vatten och frukt hade vi där att smaska på.

 

 

När alla var på det klara hur dagen ”nästan” skulle se ut så gav vi oss ut på träning. I ca 1.45 minuter var vi ute i naturen och vi körde ett härligt träningspass med gruppen.
 
Uppvärmning med pinne!
 

Vi startade med lite lätt uppvärmning för att få igång kroppen lite. Sedan tog vi oss till vår uppriggade ”träningsscen” där jag och Eva-Lott hade byggt upp vad jag kallar det för ”boxar”. 4 stycken olika boxar med 3 övningar i varje box. 2 & 2 körde gänget och 5 minuter i varje box. Drack vatten och pustade lite mellan varje box.

 
  
 Camilla gillade situps mest ;-) så hennes mage kändes nog dagen efter hehe!
 

   
Jäklar vad alla körde - så grymma! 

Detta är ett ganska bra sätt att ge alla chansen att vara med utifrån sin egna förmåga. Alla övningar går att göra lite enklare och även lite svårare. Så det går att få med alla!! Det är styrkan med ett sånt här pass tycker jag!

Alla körde på som bara fasen och det var verkligen gött att se! När vi kört ett varv, alltså 4 boxar. Så fick de välja ut 2 boxar som de ville göra igen. Och tanken var att de skulle välja övningar som utmanade dom. Och det kan jag säga dom gjorde. Många valde armhävningar och situps! Helt rätt tycker jag!

 

 
Vi tog oss sedan vidare igenom Ronnums park där vi riggat för en ”Keps-stafett” :-)  En stafett där tanken var fortfarande olika moment för kroppen att röra sig plus att kepsen hela tiden skulle sitta på då haha
 

Delade upp i 2 lag och jag och Eva-Lott var också med på detta. Jämfota mellan pinnar, trä sig igenom ett gummiband, flytta tegelpannor från punkt a till b, hoppa hopprep och till sist runda en stor ek. Många roliga skratt och vilket gött gäng!!

 
 
 
 Tegelpannor och hopprep!
 
 OK - Gren 1 avklarad - Nu går vi in på Gren 2 :-)
 

Efter detta var det väldigt lagom att runda av och alla var nu lite hungriga. Vi käkade god brunch i Ronnums underbara restaurang. Vi fick dessutom det finaste rummet.

 Lunch i finast rummet!
 

Mätta och belåtna intog vi Relaxen för att avnjuta jacuzzi, spa och bastu. Lite gott bubbel skålade vi i och det var helt underbart i solen!

 
Så härligt efter ett gött träingspass!
 
 
Birgitta, Therese, Susanne, Anette, Camilla!
 
 
Cecilia, Ann, Irené, Eva-Lott!
 

I omgångar tog Anna hand om gänget som alla fick göra en spa-ritual med produkter från Maria Åkerberg. Endast naturliga svenska råvaror. Skrub, olja, schampo & balsam för håret – Scrup för kroppen och ansiktsmask.

 
Bästa Anna Olofsdotter - Hudlyftet!
 
Spaprodukter från Maria Åkerberg - Men solglasögonen vet jag inte vart dom är ifrån :-)
  
 
Nu mår alla så gött!
Minglade sedan runt i badrockar och satt ute i solen. Bara umgicks och hade det bra!
 

När klockan började dra sig mot middag så gjorde alla sig i ordning och vi hade lite utlottning av presentkort från Ronnum och Hudlyftet. Dessutom fick alla med sig Prova-På-Biljetter till träningsstället Active och sist men inte minst – Ett kit med spa-produkter så alla på egen hand kunde köra lite spa hemma.

 Till sist mat - igen :-)!
 

En 2-rätters middag åt vi med sparris och bacon-chips till förrätt. Och en fin fisk till huvudrätt . Till detta drack vi lite gott. Fin mat i en mysig miljö. Alla nöjda och glad vi hoppas på liknande uppslutning nästa gång. Vilket blir igen till våren! Då kör vi omgång #3.

TACK FÖR DENNA GÅNGEN GÄNGET!!!

 Eva-Lott - Anna - Anneli!
 
Ha nu en goe dag alla!
 
PS Foton i inlägget är alla från privat kamera!
Visa fler inlägg