Butlers Triathlon 2017

Så var det dags igen, Butlers Triathlon i underbar sommarvärme! Lag Träffen Båberg Anneli H, Eva-lott E, Maggan G, Vera A, Mie P (Reserv för Ulrika W)

Vi samlades lite innan och riggade vår plats och våra grejer. Pratade ihop oss lite och vilket underbart väder!! Var strålande sol från start!

 

Simning:
I år var det mycket mindre lag så vi damlag (6 st) startade i var sin bana, helt perfekt! Anneli som inte simmat sedan julas hade lite jobbigt med tempot. Fick rätt hög puls direkt med en lucka till Maggan i slutet på varje sträcka men hon väntade in Anneli ett par sekunder vid varje vändning annars flöt simningen på riktigt bra. Tiden när vi gick upp var… 5.50 jodå, det var allt en hyfsad tid ändå.

 På med cykelgrejer och iväg!

T1:
Grym T1, detta är vi bra på. Lite väntan på varann bara då cyklarna var lutade mot varann men det gjorde inget utan vi kom snabbt iväg ändå, hade tiden 7.16 med simmet, vilket dessutom var bästa tiden av alla lag, hihi lite kul att vara bättre än herrlaget som vann ;)

Cykeln:
Båda hade vi hög puls från start och fick slita lite innan den gick ned. Grusvägen som är 1 mil gick kanonbra! Vi hjälptes åt där det behövdes och vi tog oss fram i bra fart. Och hela tiden passerade vi lag.. Mixlag som startade 15 min före oss. Hela 13 stycken körde vi visst förbi. Anneli och Maggan drog mestadels efter gruset och det gick nu undan in mot Trollhättan, så jäkla kul! Vera höll sig längst bak och satte en hand i ryggen på Eva-Lott o Mie om det behövdes i backarna.

Tyvärr eller tur beror på hur man ser det så fick Eva-Lott punka vid skateboardsrampen så hon körde på fälgen in, dunk dunk hahaha och halt i kurvorna och sen tappa hon givetvis en sko strax innan växling, ropade till en i publiken hämta skno haha.... hon bara cyklade vidare haha....
Ett sånt Teamwork vi hade, helt sjukt bra! Det visade sig också gått väldigt fort. In som första damlag! Och en vansinnigt bra tid, 1.27!!

 På med löpargrejer och iväg!

T2:
Bra växel på alla men Anneli kände direkt att sulan i vänster sko lade sig väldigt konstigt. Den liksom veckade sig men hon försökte inte tänka på det fast hon kände något, stanna ville hon ju inte ;)

Löpning:
Vi hade bestämt att koppla Anneli på Mie från start och vi struttade iväg. Anneli är inte alls löptränad och visste det skulle bli en jobbig resa för henne. Hon valde att stänga av tidigt för att gå in sin egna bubbla. Som vanligt fick Eva-Lott hålla koll på henne hihi.... Och det var teckenspråk som gällde när Anneli ville kommunicera med oss andra haha...och som vanligt funkar även det. Vid halva racet ungefär så kopplade även Maggan på så det blev 2 stycken som drog Anneli. Och det var ju himla bra!

Så där låg Mie och Maggan som värsta parhästarna och tjöta o snattra… hela tiden medans Anneli var som en dö sill bakom och bara försökte hänga med. I backarna vid slussarna gick vi så Anneli fick ned pulsen bara lite. Vi hade fortfarande ledningen och såg inte något damlag bakom oss. Några km kvar och äntligen fick Anneli sin coca cola som hon längtat efter, den var nämligen i Ulrikas cykelkorg och hon mötte oss efter vi vek av från kanalen. Nu bara bita ihop.. vi var nära ett banrekord men det skulle bli på håret. När hon i slutet insåg att vi kan ta banrekordet ropade hon ÖKA haha hon hade inte orkat prata under hela löpningen haha....Anneli orkade knappt ta ett steg men tänkte vi skulle bara ha det där rekordet!! För dumt :-) Så in över mållinjen OCH yes, vi tog hem 1:A platsen och även banrekordet för tjejer.. Det går säkert att slå, men frågan är om cykeltiden går att slå, den är bra!!

 Jaaaaaaaaaaaaaaa - Vi tog hem det!!

Sen var det att fylla på med banan och dricka lite och Anneli behövde kolla in sin fot då hon hade haft lite ont under löpningen men försökte bara koppla bort det. Å jodå, det hade visst blivit en ”liiiten” blåsa, hua! 

 

Sedan den traditionella förfesten på vår altan innan mat och prisutdelning på Butlers. Mycket trevligt!!

 

*****************************************************************************************************************************************************************************

Totaltid 2.50.26 Banrekord damer

Splittider: Simning+T1 = 7.16, Cykel = 1.26.57, T2 = 1.13, Löpning = 1.15.