Tempocupen Deltävling 4

Anneli:
 
Sista Deltävlingen i SWE cup Tempo för Master 30 km i Nyköping, och nu ska det avgöras i Cupen:

Lång resa så det känns bra att mamma även är med denna gång. Vi har hyrt ett rum på ett urgulligt Bed&Breakfast alldeles nära starten och tävlingsbanan vilken verkligen blev kanon!


Testa tävlingsbanan!

Anlände på fredagen och när vi packat upp allt så tog jag mig en sväng på tävlingsbanan för att känna på det lite. Körde inte så långt utan kände mig rätt bekväm och ville hellre ta det lugnt med mamsen. 

Nyköping by night!

 

Så gött att bo nära starten så behövde inte gå upp speciellt tidigt. Tog det lugnt med god frukost i det mysiga orangeriet.

Åkte sedan till starten som låg 2 minuter bort. Parkerade, hämtade nummerlapp och sa hej till ”tjejerna”. Är lite kul nu när vi träffats några gånger så det blir lite tjöt och så.

Snart redo då! 

Värmde upp som jag brukar – Först lite lätt med jämt tryck utan gå på för hårt – vila lite med att dricka lite, mäta in cykeln och sedan iväg igen med lite högre intensitet – upp med pulsen lite nu med några igångdrag.

Starten går snart!
Och vädret var riktigt bra, en helt perfekt tempobana och bra ben - ja då ska det väl bli bra detta! Inga snäva kurvor denna gången mer än vändning vilket är första gången tror jag banne mig. Det var upplagt för bra tider! Lite kuperad ca 200 höjdmeter men böljande rak fin bana.
 
Starten var i lätt medlut vilket gjorde att det gick grymt fort från start. Hade 22.17 vid vändning och såg tjejen framför mig. Hade inte kört ikapp något men hon hade heller inte dragit ifrån.
 
Var rätt pigg det mesta förutom en liten dipp mitt på tillbakavägen då det var tyngre hemmåt. Där tappade jag nog de 20 sekunder som det till slut blev fram till 2:an. Vilket då gjorde att jag kom 3:a och på en riktigt bra tid och satte pers på sträckan 30 km, ett riktigt bra lopp!
 
 Nöjda damer efter racet!
 
 3:a - Sträcka 30 km Tid 47.03!

Supernöjd med racet och snabbaste snittet för mig på 3 mil – hela 37.08 km/h. Har ändå väldigt långt fram till täten och grymma Matilda - hon körde på 44.44 - så bra och helt sjukt snabbt!!!! 

Skål då!

Sedan var det bara att ta det lugnt med lite fika och jag hade med mig en bärs :-) Den satt fint efteråt!

Nu skulle alltså totalpoängen räknas och Cupen skulle avgöras. Ettan och Tvåan var klara sedan tidigare men inte Trean. Så jag var lite pirrig. Men till slut var det klart!! Jag kom 3:a i TotalCupen SWE Master Tempo - Gissa om jag är glad! 2 bronspengar med mig hem :-)

Yes! Jag knep 3:e platsen i SWE Tempo Cup för Master!
 
Nu känns det ändå gott att cupen är över och jag kan ta det lugnt och släppa lite fokus. Men vad kul det varit!
 
Ha en goe dag!
Visa fler inlägg