Åkes Poängterräng 2013

Eva-Lott:

Gustaf innan start

Från det året man är 10 år så får man även vara med i tävlingen, så i år sprang jag ihop med Gustaf då det är första gången han gör det här. Klockan 10.18 stack vi iväg med först ut att kasta stövel. Misslyckades med första stöveln men resten gick bättre, Gustaf klarade sig riktigt bra på den.

Nu var det ca: 2 km till nästa station som är pilkastning. Jag vågade inte i förväg tala om för Gustaf att hela sträckan är på 8 km då vi brukar hålla oss runt 4-5 km när vi springer annars. Men i och med att man stannar emellanåt så tänkte jag att detta fixar han. Vi kom någon kilometer innan han ville börja gå men det är klart han sprang ju på som bara den då han blev så taggad efter stövelkastningen.

Väldigt blött i marken var det så det dröjde inte länge förrän fötterna var genomsura, hehe… Vi tog oss fram till pilkastningen och det gick hyfsat. Såg att en pil för Gustaf träffa en annan pil och for i backen så det var lite otur för honom. Sedan ut med början av en backe, där valde vi då att gå. Det började bli lite jobbigt för honom nu så vi varvade med att gå i backar och springa när det var platt. Hade ofta en hand i ryggen på honom och han kämpade verkligen tappert hela vägen.

På väg in till sista stationen, fotboll.

Vi tog en station i taget och till slut så var det bara fotbollen kvar med målet alldeles intill. Då hade han sagt till mig i förväg att han skulle springa i mål före mig så jag fick lov att stanna haha…. för rolig den killen. Tror vi hade en tid runt 65 minuter på strax över 8 km med stopp på 5 stationer så det var verkligen gött kämpat av honom. Efteråt så tyckte han det var så himla kul men han var rejält trött.

Här kämpar vi med fotbollen

Själv så var det en väldigt behaglig tur med gött väder och glada funktionärer på vägen som man knappt annars lägger märke till när man kommer farande  :D

Kenth Sandén på väg till starten

Före starten, rena och fina :-)

Anneli:

Härlig morgon och dags för start. Hade som mål idag att ta min förra tid som var 56.35 och visste att jag skulle få ligga i om jag ska klara det.

10.17 startade jag och fick en bra start med stövelkasten. Vidare genom skogen till pilen vilket också gick bra.

Jag fick rejäl pulshöljning i varje brant backe men återhämtade mig rätt OK. Har sedan Ö till Ö inte sprungit så mycket så jag kan återhämta mig fortare. Cykel och simning har det blivit mest, men det verkar ha hållt min kondis igång i alla fall. Det gick jättebra över stock o sten, väldigt blött också.

Hade lite koll på tiden och hur jag låg till och i mitten på loppet låg jag bra i fas. Vet dock att i slutet är det jättejobbigt. Alla grenar gick inte lika bra men det är ju kul hur det kan bli. Kasta en liten diskus i ett bildäck, hur svårt ska det vara? Jodå, det går allt att missa haha.

När jag var inne på slutet såg jag att jag kommer ta min tid, blev jätteglad över det och kämpade ända in mål. Tog ut mig rejält, vilket är gött att göra… ja efteråt alltså :-)

Ett bra race och puts med över 2½ minut – 53,54 – så jag är supernöjd över min insats idag vilket känns väldigt roligt.

Ha en goe söndag – och glöm inte fira pappsen!

Tri E&A