Marathonstafetten 2015!

Eva-Lott:
 
Varje år anordnar 2 klubbar i Trollhättan, TSOK och Trollhättan IF en marathonstafett 42.2 km, 18 sträckor som är fördelade på 2340 meter. Tävlingen hålls uppe i Strömslund vid skidstugan. Har inte varit med på några år men i år så var det dags igen. Fick vara med ett gäng "Piggare Vardag" ifrån GKN som tränat ihop ett tag som ville göra något tillsammans.
 
Foto: Geryll Alsen
 
 
Ann och Geryll träffades lite tidigare för att hitta en bra samlingsplats och sätta upp lite GKN-flaggor. Ann hade ett gjort ett schema över de sträckor vi hade och jag fick första sträckan med start klockan 18.00. Det finns även en del ensamlöpare som kör alla sträckor själv. De startar redan klockan 17.00 så tävlingen var redan igång för deras del.
 
Snart dags för start :)
 Foto: Geryll Alsen
 
Värmde upp i ca: 10 minuter men egentligen hade det nog varit bra med längre uppvärming. Att springa 2 km i max är banne mig inte självklart om man inte väckt kroppen tillräckligt innan... Det var 60 lag anmälda, inte dåligt, så vid starten var det lite trångt men det ger sig ganska snabbt efter några hundra meter haha... Kändes riktigt bra på hela sträckan och tyckte att jag hade ork hela vägen. Första kilometern hade jag 4.05 där var det lite utför, asfalt och platt. Den andra kilometern var bortåt 4.40 men då hade vi kommit tillbaka in på spåren med grus och lite mer svängar och någon liten backe. Men är verkligen helnöjd med min tid på 10.07 på 2340 meter, var helt klart personbästa :)
 
Nöjd efter sträckan
 
 
Foto: Geryll Alsen
 
Vad skönt det var med att ha en sträcka i början, nu kunde jag ju gå och strosa, heja på de andra, tjöta med folk avslappnat, äta korv och bara njuta av den sköna solen som uppenbarade sig denna kväll för en gång skull.
 
Korvgrillningsplatsen
Foto: Geryll Alsen
 
 Underbar dag...
 Foto: Privat
 
Vi slutade på 46:e plats med tiden 3.30.18 och tror att alla var helnöjda och glada över dagens prestation. Skulle tro att det här gänget kommer att vara med nästa år oxå ;)
 
Ha en underbar go lördag :)
 
 
 
Visa fler inlägg