Kraftprovet & Trollhättans Swimrun

Eva-Lott:
 
Förra helgen så var det både Kraftprovet och Trollhättans Swimrun.
 
Varje år i Trollhättan har vi vår festival Fallens dagar som är späckat med aktiviter, bland annat det stadslopp som är en kuperad bana på 11 600 meter, går först upp till Strömslund och sedan i slussområdet. I år så passade även klubben 3CT på att ha en swimrun då kanalen skulle stängas av delvis i och med rodd SM och kanalsim. Så himla kul :-)
 
RaceRapport Kraftprovet:
Kraftprovet gick på fredagen med start kl 16.10. Kom dit i god tid för uppvärmning och tjöta, det är ju änna det som är sköj oxå, så många som man känner som springer. Under uppvärmningen kändes det riktigt bra, brukar ofta vara seg i kroppen eller tycker jag i alla fall innan tävling haha.... Som alltid så rycks man med i starter men tempot jag höll kändes helt ok.
 
Går bra de 4 km upp till Strömslund, ser Anneli slänger av min skärmkeps till henne. Jag var grymt varm, hettade både i ansiktet och huvudet fast det hade börjat regna på oss. Där någonstans kände jag att jag var lite matt så vid första vätskekontrollen fick det bli sportdryck. Inte ofta jag tar det på tävlingar, vågar inte chansa på att magen i sin tur ska säga stopp, men nu var jag för matt. Fortsätter mata på i ett bra tempo, märker väl av att jag inte riktigt kan släppa på utför i backarna som jag annars har väldigt lätt för. Runt 7 km så börjar jag få det riktigt jobbigt, allra helst i framsida lår, jag intalade mig själv att bara nöta på, jag ska upp för slusstrappan, jag ska upp för slusscafetsbacken, bara positiva tankar, bara nöta, tempot sjönk men jag tog mig fram haha ja jäklar vad jobbigt det är när man hamnar där. När jag kommer till kyrkan tittar jag på klockan och ser att jag kan fortfarande slå mitt personbästa, så då ökade jag och när jag kom på raksträckan mot målet och ser den klockan ser jag att jag måste skynda mig för att ta det.... haha.... yes jag klarade det, kom in på tiden 55.21 och det blev personbästa med 13 sekunder. Så himla glad, så nöjd dessutom blev jag 5:a i K50 och fick pris :-)
 
Slusstrappan, rejält trött. Reine ser pigg ut :-)
Foto: Anders Edh
 
 
 
Trollhättans Swimrun: 
På lördagen var det dags för Trollhättans första swimrun, så himla kul, tänk bara det att få simma i kanalen :-) Tanken var inte att det skulle betraktas som en tävling utan mer som att visa sporten som beskrevs enligt nedan på hemsidan.
 
"Ett event med glädjen i fokus för stadens 100-års jubileum arrangerat av 3City Triathlon. Ett perfekt tillfälle att pröva på Swinrun och en unik möjlighet att få simma i Trollhättekanal med massor av publik under Fallens Dagar i Juli 2016. Tanken är att visa upp Swimrun sporten inför en bredare publik och vi Hoppas på att både nybörjare och proffs kan vara med och skapa ett glädjefyllt event!"
 
Jag och Anneli var ju med så klart :) perfekt inför Öloppet.
 
 
 Foto: ‎Niklas Adamson‎ 
 
 
Starten skulle gå runt 14.45 tiden beroende på hur båttrafiken såg ut. Stämde bra i tiden och vi drog iväg o precis så var det vi drog iväg haha alldeles för fort haha.... första kilometern var på 4.26.... Anneli skulle dra på simmet o jag på löpningen för hon klarar av att simma med hög puls. Kan säga det att det blev väldigt hög puls för oss båda haha.... så första simmet kanske inte var så lyckat. 
 
 
Foto: ‎Niklas Adamson‎ 
 
 
Det var en varvbana, vi körde långa banan som var 3 varv, sprang 2 km och simmade 600 meter per varv, förutom sista simmet då var det 300 meter och direkt upp på en (Kristians) badstege haha.... Grymt kul var det att få simma där i kanalen o ha åskådare hela tiden. Jäkla kallt var det så varje gång jag kom upp ur vattnet så kunde jag inte göra annat än skratta hahaha hela ansiktet var bortdomnat :-)
 
Foto: ‎Niklas Adamson‎ 
 
Foto: Lennart Peterson
 
Ingen dålig båt som passerar när tävlingen fortfarande är igång.
Foto: ‎Niklas Adamson‎ 
 
Priser lottades sedan ut med hjälp av funktionärnerna Elsa, Linnea o Gustaf
Foto: Privat
 
Foto: Lennart Peterson
 
Speakern Marcus Sandh gjorde ett bra jobb oxå :) 
 Foto: ‎Niklas Adamson‎ 
 
 
Så nöjda o glada, är ju himla kul detta :)
Foto: Lennart Peterson
 
Så lyckad dag o alla var vi överrens om att vi hoppas på att detta kan vara ett återkommande event på något sätt.
 
Goe kväll nu är det dags att sova :)