TSOK Tempo-KM 2013

Eva-Lott: 

Var med för första gången på cykeltävling som klubben anordnade. Jag har inte varit så noga med att vara med på de här cykelloppen. Men då jag förra hösten investerade i en tempohoj så tänkte jag nu, varför inte. Dock har jag inte det här året tränat så mycket cykel eftersom vi har fokuserat på våra Ö tävlingar jag och Anneli. Lade ner mest tid på cyklingen inför Butlers Triathlon som gick i våras men efter det så har det bara blivit några korta pass här och där.

Som vi nämnt tidigare var jag och Anneli på banan i fredags och provkörde den. Himla fin 2 milsbana är det som Johan Andersson har tagit fram. Tydligen har man tidigare år kört på en annan bana så det här var inte bara premiär för mig. Jag insåg på denna provrunda att de där knixarna kommer bli jobbiga för mig då jag inte är så stark i backarna, dessutom har jag kört 2 pass här i veckan på Active där man ÄLSKAR KNÄBÖJ.

Det blev lite missuppfattningar med starttiden idag så vi blev 2 gäng som startade olika tider. Första gänget, där jag oxå var med startade vid 12.00 medans det andra gänget startade kl 13.00. 8 stycken var vi på första starten och jag startade som 4:e person. Anneli startade efter mig och det dröjde inte länge förrän hon kom farande förbi, sedan kom dem en efter en och körde om mig.

Mitt mål idag var att komma under 40 minuter, ville gärna ha en hastighet på 30 km/h i alla fall. Naturligtvis så glömde jag min klocka så jag hade inte någon som helst koll på mina kilometer tider. Spelade egentligen ingen roll så sett men jag ville gärna se hur det gick, nu hade jag ingen aning om det. Dagens väder innehöll regn, blåst, först medvind sedan givetvis motvind. Jag hade en kämpig runda där det kändes som jag aldrig kom framåt ibland haha…. Ja här märkte jag verkligen att jag inte tränat för att köra en tempotävling. Går väl an att köra en provrunda och mysa lite men nu ville jag ju försöka lite oxå. Kom i mål på 38 minuter och kände mig helnöjd med detta då jag faktiskt hade klarat över 30 km/h.

Fördelen med att jag vara med idag är att, nu blev jag så jäkla taggad att förbättra min cykling och jag ser framemot att se min förbättringspotential i detta triathlon moment.

Tack Johan Andersson och Sanna Kårebrand för att ni ordnade med detta och dessutom hade med er kaffe och kaka till alla efteråt. Så himla gott, var pricken över i:et där vi stod i regnet och frös :-)

Stort GRATTIS till dig Anneli som vann damklassen med en super duper tid, du är grymmer på cykel :-)

Anneli:

Ja detta med cykel är ju mer min grej. Så jag kan ju undra varför jag hållt på med Swimrun i 2 år haha. Men nu, blir det mer fokus på cykel igen, vilket jag ser fram emot.

Tempobanan var helt kanon och passade mig alldeles utmärkt. Inte riktigt 2 mil var det utan 19,2 var sträckan. Men denna var mycket roligare än den vi kört förr om åren så. Lite böljande upp och ner nästan hela tiden, jättekul! Det regnade en del men det är konstigt med det, att en märker det liksom när man går i mål. Under tiden tycker jag inte att det är så farligt.

Tack Andreas för hjälpen med cykeln och allting

Dagen till ära körde jag ”All In” på allt. Andreas hade pimpat min cykel med disk och högprofil. Fick även låna hans tempohjälm vilken var väldigt varm och skön i regnet. Den inbyggda vätskeblåsan i ramen testade jag också för första gången. Inte helt nöjd med själva slangen, får fila lite på det. Dessutom vände jag också på cykelstolpen så jag kunde sätta min Adamosadel lite längre bak, då den har dummat sig med att tippa framåt. Plus att jag flyttade bak mina pinnar ca 1 cm. Nu börjar det likna nåt! Så här bra har jag inte suttit förut så snart har jag hittat min position.

Försökte redan från start att dra upp ett gott tempo, inget att spara på. Kändes bra hela vägen egentligen och kunde trycka på bra. Tog det endast lugnt i högersvängarna då det var lite blött just där.

Och så glad över tiden 32.53 vilket innebär 35,02 i km-tid, det är rekord för mig! Har ju kört lite trainer under de perioder som jag inte kunnat springa och det har nog gjort gött!

Det bjöds på kaffe och kaka efter loppet som arrangörerna Johan & Sanna hade med sig. Satt fint efteråt kan jag säga!

Ha en goe dag alla!

Ö till Ö 2013 Race Rapport

VI FIXADE DET!!

6,5 mil löpning & 1 mil simning mellan och över

26 öar i Stockholms skärgård!

 

 Vi hade valt att åka upp till Stockholm redan på lördagen för att ha god tid på oss inför avresa till Sandhamn på söndagen.  Vi hade lånebil från ANA Motorcentrum, en I40 Hyundai så resan upp var ju ganska bekväm. Vi hade ett stopp för käk och sedan hitta fram till hotellet vid Stureplan. Lite krux var det med hitta parkering, då Barack Obamas besök stängde hela jäkla stan typ!

 

Middag på lördagkvällen på restaurang Grill ihop med Eva-Lotts kusin och kille. Mycket trevligt!

Klockan 12.00 avgick färjan från Grand Hotell ut till Sandhamn. Här mötte vi det andra trollhättelag som skulle vara med. Nämligen Magnus  ”Ölme” Eriksson & Niklas Blom. Mycket snack och strategier delade vi med varandra på vägen ut.

 

 I land på Sandhamn gick vi direkt till utrustningsutlämningen och där vi också måste visa upp våra grejer. Många obligatoriska saker måste vara med såsom våtdräkt, kompass, första förband, ja lite sånt.

In på rummet, ner och reka stranden, käka mat, racemöte, tejpa Annelis fot, plocka ordning på alla grejer medans vi intog det obligatoriska glaset rött vin.

 

 

Och Tack Magnus som tejpade Annelis vänsterfot. Detta var så grymt! Var klockrent och inga stukningar denna gången.

 

Natten jobbig som vanligt. Upp klockan 04.00. Lite frukost & kaffe sedan på med alla grejer. Väskan slängdes in på färjan och sedan gick vi till starten!

 

 

Allt kändes kanon och vi var lugna. Det som var pirrigt i så fall var att starten kan gå allt mellan 05.45-06.15 beroende på färjetrafiken. Men turen var med oss och startskottet gick 05.53!

  

Fint iväg och vår strategi var att fram till första ”repet” kl 09.00 var att gå på. Efter första löpsträckan och första simsträckan hade vi talat om att vara klara med inom 55 minuter. Upp på klipporna, kolla klockan YES! 49 minuter, gött! Längsta simningen var nu gjord.

 

Cut Off 09.00: In här och vi är med. Ligger 30 minuter före och här blir vi intervjuade av Jojje Brossén, lite kuligt. Här kan ni kolla in det om ni vill. Intervju

Vi hade i år tränat på att ha en lina mellan oss. Dels för att känna oss säkra i vattnet. Och dels för att kunna växeldra. Anneli på simmet och Eva-Lott på löpningen. Detta visade sig vara ett bra val. Vi kompletterade varandra klockrent med att göra så här.

Cut Off 12.00: Hit gick det fint. Några längre löpningar där Eva-Lott drog som attan i skog och mark. En hel timme hade vi här till godo. Drog en korv, drack och plockade på oss gels och ganska snabbt i väg.

Nu var vi på väg mot den Cut Off som vi fick stiga av från förra året. Men nu jäklar skulle vi klara denna. Det var lite blött här och var i skogen och på klippor och vid ett tillfälle vurpade Eva-Lott rejält och drog i höften. Tur det gick bra.

Cut off 14.30: Nu var vi då här, fortfarande 1 timme till godo. Yes!!! Här stannade vi och åt godis och stretchade. Här kommenterade Eva-Lott de fina tomaterna som växte vid väggen, så knäppt haha

 

Nu var vi ute på helt nya marker. Så spännande och vi var så glada här att passerat denna Cut off.

Cut Off 16.00: Denna var den mest kritiska stationen för oss. Här hade vi räknat ut att vi MÅSTE vara närmare timmen före. Vilket visade sig vara fallet. Helt otroligt, vi var verkligen med i racet!! Bara ett rep kvar nu.

En kort simning och sedan ut på 2-milslöpning. Här kollade vi på klockan och YES. Vi har 2 timmar och 55 minuter på oss att ta oss till sista repet. Det kändes jättebra!

 

Eva-Lott drog löpningen och efter 10 timmar ute i skärgården började nu våra kroppar säga ifrån. Värk i ben, knän, fötter kom nu. Bara att tänka bort.

Vid Ornö kyrka är det 8 km kvar och där åt vi godis igen och vi låg fortfarande bra till.

Vi tog oss nu lite långsammare fram. Vi gick i uppförsbackar för att kunna springa på platten och utför. Så höll vi på!

Lite asfalt, skogsväg, stig tills sista repet! Vi kapade km för km och kände på nåt vis inom oss att detta kommer vi fixa! Det var inte långt kvar nu. Passerar vi detta rep är det klart!

Cut off 18.00: YES YES YES, här kliver vi över sträcket 30 minuter före, gott om tid! Attans, är det sant? Är vi här? Det var omtumlande, vi kramades! Sa grattis till alla andra som kommit hit. Vilken glädje, svårt att förklara.

Nu återstår 5 simningar och 5 löpningar innan målet. Runt 7 km ungefär. Dessa sista sträckor var mycket kuperade öar och strömt vatten. Skönt att kunna gå här kan vi säga, ingen brådska alls. Vi var bara glada. Skrattade och grät ibland också.

Det blåste nu upp något och vi blev lite nerkylda vid ett tillfälle. Vi fick filtar och blåbärssoppa vid en station, även kaffe drack vi.

De sista 2,5 km var det bra väg och vi gjorde som förut. Gick uppför men nu var löparsträckorna upp delade på 100 metare haha. Tänk hur det kan bli. Men 100 meter i taget, vi tog oss fram, bet ihop. Många lag gick nu och flera haltade.

Sedan såg vi dom, flaggorna in till upploppet! Vilken glädje! Grusväg med en ganska brant backe. Vi joggade fram till branten, gick uppför där, sedan springa igen! Och där var det! MÅLET! Inte klokt, vi var framme! 13 timmar 43 minuter. Tävlingsledaren Michael Lemmel tog emot alla i målet med en stor kram. Vi kramade varandra och det kom tårar. Stort detta!

 

Målgången kan vi se på hur många gånger som helst

För att inte bli helt nerkylda skyndande vi oss och hämta nyckel till rummet så vi kunde duscha. Det gjorde ont som fasen då alla småsår gjorde sig påminda Men de försvinner ju, lyckan kommer bestå!

Iväg sedan till middag där vi mötte upp det andra laget från Trollhättan. Magnus & Niklas hade med imponerande 11 timmar och 19 minuter kört detta race, inte klokt! Vi tog några glas vin ihop och berättade våra historier för varandra. Så himla kul och vad det kan hända grejer på en sådan lång tävling. Många goa minnen kommer finnas kvar från de här dagarna!

 Detta var det mest tokiga, jobbiga, fantastiska, hemska, långa, smärtsamma, roliga lopp, ja allt!!! Svårt att sätta ord på Ö till Ö.

 

 

VI ÄR MYCKET STOLTA – SKÅL PÅ OSS!

Tack ANA Motorcentrum och Hudlyftet för att ni har stöttat oss!

 

Visa fler inlägg