Mallorca träning

Eva-Lott:
 

Vilken underbar go träningsvecka det blev på Mallorca. Vi var ett gäng på 12 personer alla triathleter ifrån klubben 3City Triathlon som bokade en resa ihop till Mallorca. Flera av dem har varit här tidigare år så de hade järnkoll på olika de olika alternativen till cykelvägar, vilket var grymt bra :)

         

Gött gäng som hängde ihop från start, vid poolen och käk tillsammanst på kvällen.

 

Denna cykel var i min ägo under veckan, fungerade bra :)

 

 Maggan kollar ut en bra tur :)
 
Lunchpaus & kissepaus hihi
 
 
Första dagen blev en klostertur
 

Att det var berg o serpentinvägar förstod jag ju innan men att det var dessa klättringar hade jag inte riktigt fått till mig haha tjena säger jag…. Andra dagen tog vi oss till Sa Calobra och cyklade ner till hamnen där, och cyklade ner och cyklade ner… satt och tänkte men herregud kommer jag aldrig ner OCH ska jag upp här igen haha… jaja… så var det. Väl nere stannade vi en liten stund innan klättringen upp började. Gick bra till en början men sen tog värmen mig och energin var noll. Fick stanna till 2 korta stopp för att återhämta mig och starta upp igen. Benen fungerade förvånansvärt bra i alla fall som tur var. Jag var helt slut när jag kom upp och tänkte hur ska detta gå resten av veckan men det var ingen fara utan jag fick och se till att fylla på med energi hela tiden från start. Har nog aldrig ätit och druckit så mycket som jag gjorde under denna vecka och det bara sögs upp hahaha… Fick en dipp på sista passet också dan innan vi flög hemåt. Då hade jag ändå under passet tryckt i mig 2 bananer, 2 gel, 1 energikaka, 1 snickers, 1 bounty (2 bitar i), 1 lakritsstång, 1 fl sportdryck, 1 fl med salter, 2,5 fl vatten, vi hade dessutom ett lunchstopp och åt en kycklingsallad.

  

Gött matt o energilös när jag kom upp haha...
 
Men gällande Sa Calobra då, så är det en måste klättring när man är här på Mallorca och cyklar. Det var så mycket cyklister överallt i backen. Sa Calobra ligger på norra sidan av Mallorca nere vid havet och tar man sig dit måste man även ta sig upp då det inte finns någon annan väg, och inte nog med det för att ta sig till den toppen för att ta sig ner så måste man ju även ta sig upp på den toppen från andra hållet haha…  Det är 668 höjdmeter, runt 10 km lång på serpentinväg på en ca: 7 % lutning i snitt som ska bemästras, vet inte om jag tyckte det värst utför eller uppför haha… Utför var värst för all möte med trafiken, allra helst de stora bussarna som tog nästan hela vägen i kurvorna och trött i händerna. Uppför för att värmen tog mig, solen låg och stekte hela klättringen, var så jäkla hett ett tag.
 
 

 

 Bergstur Andratx till Port de Pollenca

En kul grej som vi gjorde var att vi tog busstransport till Andtratx med cyklarna för att cykla tillbaka över bergen :) En riktigt härlig dag blev det med många tuffa stigningar, totalt runt 2400 höjdmeter. Där stannade vi i Soller för att luncha sen väntade en stigning på ca: 14 km uppför Puig Major som är den största klättringen på ön. Denna dag gick det bra och jag var helnöjd när jag kom upp, kände mig fortfarande pigg så ja det finns bra dagar oxå ;)

 
 
Efter Tords stretch haha... så gav vi oss iväg på en underbar tur.
 
Stannade i Soller innan vi tog den långa 14 km berömda stigningen Puig Major
 
Supernöjd syns kanske haha...
 
På fredagen så bar det iväg till Cap de Formentor. En kortare cykeltur men som vanligt klättring :) Tog en fika när vi kom upp och hälsade även på geten haha... .jäklar vad bananskal den käka... snacka om att ha stålmage. På tillbakavägen stanna vi för en kort löptur ner till lagunen där vi även passade på att ta ett dopp. Vilken underbar dag :)
 
 

Uppe och geten får både kel o bananskal :)

 Här bidde det ett dopp
 

Grym start på våren att komma iväg så här och få igång sina cykelben, dessutom så simmade vi i bassäng varje morgon innan frukost. Vi blev filmade av Kristoffer första passet och hade sedan analys på det på kvällen. Grymt bra, jag hade spretiga fingrar och inget direkt tryck i draget. Det var fokus på det sedan resten av veckan. Vi blev återigen filmade i slutet på veckan med en uppföljning på kvällen, och alla hade förbättrat sin teknik, perfekt att få detta.

Nu har jag vilat en vecka och mjukstartat en vecka med några lätta pass för att kroppen ska få en chans att återhämta sig så jag inte drar på mig några skador. Denna vecka så drar jag igång igen för att bygga på vidare och hoppas på att allt flyter på nu och inga sjukdomar tack ;) 

Goe dag

TempoCupen deltävling 1

Anneli

Då var 1:a deltävlingen avklarad i TemopCupen! 30 km Örestadstempot i Barsebäck och så jäkla glad och nöjd är jag :-)

Hade ingen aning hur jag stog mig i förhållande till de andra tjejerna i klassen Damer 40. Vet ju att dom kört många år och visste dom var riktigt bra Men jag skulle bara ha så jäkla kul och verkligen ge allt.

Packade allt på torsdag kväll och på fredag förmiddag åkte jag och min man Andreas till Båstad och det Pensionat som vi bokat. Som en liten weekend ihop och det kändes riktigt skönt att ha med honom nu så här första gången <3

Vi kom fram till, jag säger, världens mysigaste Pensionat! Helt i min stil och jag börja nästa grina när jag kom in. En tjej som i 3 år har renoverat huset invändigt och gjort sin prägel över det hela. Och så vackert!! Lär återkomma om jag åker till Båstad igen. Låg ett stenkast från havet och inte mitt i centrum utan vid kvarter Malen. Tog väl ca 20 min och gå strandvägen in till hamnen. 

 
Pensionat Neptun!
 
 
Underbara matsal!
 
Tog en liten ”lätt” tur med cykeln på fredag för att känna av allting. Och framför allt känna av vinden som var, 13 sekundmeter är ju inte att leka med. Gav mig iväg mot Torekov utan att veta, men det var bara uppför, uppför, uppför. Och när jag cyklat 5 km tänkte jag, näää, detta går ju inte, kan ju inte köra slut på låren idag haha. Så fick vända och körde tillbaka och tog en sväng åt andra hållet istället, för dumt! Och det var bra att provköra lite i vinden för jäklar vad det ryckte och slet, så bra att känna på det lite. Och då jag inte heller har min egna cykel så var det bra att ”öva” på det.
 
Imorn är det dax!
På kvällen tog vi en promenad in till hamnen och käkade en goe köttbit på Papas restaurang vilken jag kan rekommendera. Otroligt mysig miljö och trevlig personal.
Strandpromenad - kallt!
 
 
Härligt stort rum med stor balkong!
 
Tillbaka på rummet var det att lägga ordning alla grejer inför morgondagen och se till att allt är OK! Rätt gött att bara köra 3 mil och inget mer. Blir ju inte så mycket grejer som ett långt triathlon precis haha riktigt skönt måste jag säga.

Vi åt en goe frukost innan vi vid 8.30 gav oss iväg till Barsebäck. Tog väl ca 45 minuter att åka dit och min start var inte förrän 11.16 så vi hade god tid på oss. Och med sådana här tävlingar är det ju inte flera tusen folk överallt utan mindre skala och det är bekvämt. Kan parkera nära start/mål och depåområde, så praktiskt. Dessutom när det var så blåsigt och lite kallt så satt vi i bilen och värmde oss haha

Inga problem då att hämta nummerlapp och reka lite hur sträckorna såg ut och hur vindarna skulle ligga på. Det var alltså en vändbana på 15 km. Konstaterade att det skulle ta lååång tid ut, och fort tillbaka :-)

Startnr 77! 

Började värma upp ca 1 timme innan min start, i två omgångar. Först lite längre och sedan en kortare innan start. Det var ett bra upplägg som passade mig.

15 minuter innan start skulle vi vara på plats i starten och ställa upp oss. Vi startade med 1 minuts mellanrum och det var en kort startsträcka innan vi vek av mot havet och norrut.

 Redo att ge mig iväg!
 
Starten gick och jag kom iväg bra. Det var rätt så jobbiga omständigheter med 13 sekundmeter i vinden. Banan var jättefin med bra vägar och endast 1 backe egentligen att tala om. Annars lätt böljande längs med havet. Jag hade bestämt att inte ta slut i backen som kom redan efter 1,5 km, att vara smart och inte gå på fullt där men ändå tryck. Sedan höll jag ihop mycket bra ända ut till vändpunkt. Fick backa någon gång då jag kände att det gick lite för hårt. Men ner lite med pulsen och sedan la jag mig där. Var tvungen också att hålla så innibänken i styret då det ryckte och slet bra i cykeln. Fick faktiskt ont i armarna, det har jag nog inte känd förut :-)
 

Banprofil! 

Allt gick enligt plan och jag kollade inte tiden förrän jag vände hemåt. Då det var sån fruktansvärd vind ut hade jag förberett mig på att det till och med kunde ta 30 min. kanske mer. Så sneglade vid vändning och såg att jag låg på 28,50. Det var verkligen överraskande och jag blev så glad.

Körde sedan på så mycket jag bara orkade och både dreggel och framtänder visade sig :-) Det gick gött på vissa partier där vinden kom snett bakifrån och gav go skjuts. Så underbart att cykla då! Gällde bara att se till att hålla uppe samma intensitet som i motvinden. Vilket jag tycker jag fixa fint.

I mål var jag helt slut och ett helt perfekt upplägg av loppet. Kunde inte gjort mer och var otroligt nöjd med min tid 51.37 på denna banan och i denna vind.
 
Mina snittider!
 
Nu gällde det att höra hur mycket det skiljde till de andra. Och hör och häpna, jag knep en 4:e plats endast 45 sek från pallen :-) Det var riktigt roligt ju!! 
 45 sek från pallen!
 
Då detta nu var första gången och helt ny på just detta med tempocykling med "cyklister" ser jag fram emot nästa deltävling som redan är nästa lördag. Då bär det av till Arlanda och denna gång följer min mamma med mig. Vem kan jag lura med nästa gång tro? :-D
 
Innan vi åkte hem söndag förmiddag var vi ju bara tvungna i stormen att ändå åka ut till stranden och känna på sanden!
 
 Lite sommarkänsla i en bister april!

Ha en goe dag!

Byte i Hojfabriken

Anneli:
 
Ja så fick det bli! Byter alltså tempohoj med min kompis Maggan då min hoj inte är UCI-godkänd. Så jäkla tråkigt!! Känns lite jobbigt att inte ha min egna cykel måste jag säga. Det funkar säkert bra men det är mest i huvet antar jag :-/
 
 
 
Har inte gjort mer än bytt till min egna sadel som jag trixade en hel del med innan det blev bra. Satt på mina träningshjul bara. Fick byta till ett smalare däck bak bara då det tog emot ramen och det var det smidigaste utan att börja skruva för mycke. Sen har jag ställt in bromsar lite såklart och växlar. Men ska ta mig en mekarkväll då kedjan ska rengöras mm.
 
Startklar och byte med Maggan! Jag nu på Cervelo och hon på min Shiv!
 
Det är ju snart dags - på lördag går första tävlingen i Barsebäck! Det är väldigt pirrigt då jag vet vilka gamla elittjejer det är med och kör i min klass. De håller mellan 37-39 km i timmen och det kommer bli svårt såklart men hoppas på kunna ligga strax bakom det. Att komma upp i dom hastigheterna krävs att en har cyklat en del hehe.
 
Men som sagt, det ska bli megakul med lite annat faktiskt. Fick precis reda på också att en deltävling i cupen är inställd så nu gäller de 4 bästa resultaten av 6 deltävlingar. Ja för mig spelar det väl ingen roll så.
 
Har också börjat värma upp tävlingsdräkten och andra kläder jag köpt nu när jag kör för cykelklubben Wänershof.
 
Wänershof!
 
Ikväll blir det några intervaller - Tror jag kör 4-minutare eller nåt sånt. Och inte för många nu heller. Nu gäller det att ladda för lördagen :-D
 
Ha en goe dag!
 
 
Visa fler inlägg